11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Se v medijih obetajo spremembe? Styria vstopila v lastništvo portalov Žurnal24 in MedOverNet

Avstrijska medijska družba Styria Media International je kupila manjšinska deleža v družbah Feniks Media, ki izdaja novičarski portal zurnal24.si, in OverNet, ki izdaja zdravstveni in forumski portal Med.Over.Net, so danes sporočili iz spletnega portala zurnal24.si.

 

“Pomemben investicijski cilj Styrie je nadaljevati pozitiven razvoj spletnih mest zurnal24 in MedOverNet s preverjenima ekipama sodelavcev. Styria Media International načrtuje povečanje svojega lastniškega deleža v naslednjih treh letih,” so zapisali v sporočilu, ki ga je poslal direktor in odgovorni urednik portala Žurnal24 Matej Košir.

Dodali so, da sta Žurnal24 in MedOverNet zaradi različne strukture uporabnikov komplementarni spletni mesti. Oba sodita med prvih 10 slovenskih spletnih strani, njun skupen doseg (presek unikatnih uporabnikov po podatkih MOSS za januar letos) pa ju uvršča na prvo mesto med slovenskimi spletnimi stranmi s 750.000 unikatnimi uporabniki ali s skupnim dosegom 57 odstotkov celotne spletne populacije v državi, so navedli.

Podrobnosti o poslu niso razkrili. Po neuradnih informacijah časnika Finance je Styria kupila 35-odstotni delež v družbi Feniks Media in 25-odstotni delež v družbi OverNet.

Styria je pred leti v Sloveniji že izdajala brezplačnika Žurnal in Žurnal24 ter spletni portal zurnal24.si, a jih je leta 2014 ugasnila. Spletni portal so nato pod okriljem podjetja Feniks Media znova zagnali nekdanji zaposleni, med njimi Košir. Feniks Media poleg novičarskega portala izdaja tudi vremenski spletni portal vreme.net.

Sytria ima sicer v Sloveniji v lasti tudi portala bolha.com in mojedelo.com, prav tako je lastnica 25,7 odstotka časnika Dnevnik, ki je v postopku združevanja s časnikom Večer.

Družba OverNet je po trenutnih podatkih Ajpesa v lasti Andreja Latina in družbe Mon Marketing. Lastnika slednje sta Latin in družba Galonus naložbe, ki je v lasti Tomaža Oplotnika.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine