9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Se utegnejo razmere v Sloveniji dramatično zaostriti? Iz policijskih vrst neuradno že napovedujejo aretacije morebitnih vaških stražarjev, bo sledil spontan upor?

V četrtek je ministrstvo za notranje zadeve sporočilo svoje stališče do pojava t. i. vaških straž v zvezi z migranti, s tem pa je tudi popustilo pritisku levičarske Alternativne akademije (mimogrede, gre za nekdanjo Liberalno akademijo z večnim predsednikom Darkom Štrajnom na čelu). Kot so zapisali, dosledno nasprotujejo ustanavljanju straž in bodo zavzeli ničelno toleranco do pobud posameznikov, ki bi nase prevzemali naloge v pristojnosti države (več TUKAJ).

In ne samo to: MNZ, ki ga vodi Boštjan Poklukar, je napovedalo, da bo policija »ob kaznivih dejanjih nemudoma ukrepala«. Kakšna kazniva dejanja so imeli v mislih, ni znano, se pa očitno uresničujejo zle slutnje, saj smo že pred časom napovedali, da je brezbrižnost slovenske vlade do migrantskega vprašanja (pa tudi do vprašanja divjih zveri) celo namerna. Njen namen je namreč, da bi izzvali spontano samoorganiziranje državljanov, kar je za socialistično misleče aparatčike seveda smrten greh.

Kot trdijo naši viri iz policijskih vrst, bi se utegnile razmere precej zaostriti, če bi ob dolgotrajni borbi z državnimi mlini na veter prišlo do nastanka enot, ki bi ukrepale v nasprotju z vladno migrantsko politiko. Stališče Šarčeve vlade in njenih botrov je namreč še vedno, da je »vse pod nadzorom«, kar z drugimi besedami pomeni, da se južne meje ne zapre, hrvaškim organom pa se vrne samo tiste ilegalne migrante, ki ne zaprosijo za azil. Vsi ostali pač ostanejo v Sloveniji in zanje pač plačujemo davkoplačevalci. S tem pa se postavlja vprašanje, ali se lahko zgodijo celo množične aretacije vseh, ki bi se vključili v vaške straže. To bi lahko sprožilo velik odpor civilnega prebivalstva, zlasti v obmejnih krajih. »Generalka« za vse to pa je bila že afera s t. i. Štajersko vardo. Ker so se nekateri pobudniki vaških straž že medijsko izpostavili, so aretacije samo še vprašanje časa.

Drugo vprašanje, ki se tiče splošne varnosti v Sloveniji, pa je, kako bo na to reagiral tisti del prebivalstva, ki z migranti tako ali drugače simpatizira. Zadnje razkritje, da je nekdanja kandidatka SD sodelovala pri tihotapljenju migrantov, je zgolj vrh ledene gore – denimo, na območju občin Krško in Brežice se nekateri prebivalci celo po gostilnah že hvalijo, da je »šverc« z migranti očitno donosen posel, ki po finančni plati marsikomu olajša življenje. Nas torej čaka vroča jesen?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine