9.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Se spomnite velike zaupnice Simone Dimic, ki povezuje predsednika Boruta Pahorja in njegovega izbranca za novega ustavnega sodnika Roka Čeferina?

Pred dnevi se je v predsedniški palači kot kandidat za novega ustavnega sodnika predstavil zadnji izbranec predsednika republike Boruta Pahorja Rok Čeferin. Na prvi pogled nič nenavadnega, bi rekli, če ne bi omenjenih povezovala zelo razvpita gospa. To pa je Simona Dimic, ki je v času, ko je bil Pahor predsednik vlade, opravljala funkcijo vodje njegovega kabineta.

Danes pa je taista Simona Dimic, po kratki in menda ne prav uspešni epizodi na konjeniški zvezi, šefica osebja Čeferinove pisarne, o čemer se lahko prepričamo tudi z obiskom njihove spletne strani, katere posnetek objavljamo.

Na spletni strani najdemo tudi Roka Čeferina, Pahorjevega izbranca iz konkurence treh kandidatov, ki so se prijavili v roku, kar sta storila še Janez Pogorelec in Marjan Lekše. Prvi je nekdanji vodje vladne zakonodajne službe, drugi pa nekdanji novinar. Rok Čeferin je tako ustanovitelj kot zastopnik pisarne, kjer je zaposlena Simona Dimic.

Gotovo je na mestu vprašanje, kakšen vpliv na Pahorjeve odločitve ima manj kot desetletje po koncu desetletja skupne poti, ki se je končala na vrhu vlade, Simona Dimic. Ko je delala s Pahorjem kot predsednikom vlade, so jo na POP TV opisovali kot “desna, pogosto pa tudi leva roka predsednika vlade, njegova največja zaupnica, njegov veliki um. Prva kadrovnica v državi z velikim političnim vplivom predvsem na Pahorja”. Posnetek je dostopen na YouTubu.

 

Andrej Žitnik

Zadnje novice

Sorodne vsebine