6 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Se simulacija zgodbe o »desničarski paravojski« nadaljuje? Andreju Šišku spet odvzeli prostost

Vodji samooklicane Štajerske varde Andreju Šišku so policisti po odločitvi zunajobravnavnega senata danes zjutraj spet odvzeli prostost. To je za STA potrdil njegov odvetnik Viktor Osim. Dodal je, se bo na odločitev pritožil.

 

Predsednik zunajparlamentarne stranke Zedinjena Slovenija Šiško je osumljen ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zvezi s kaznivim dejanjem oboroženega upora. Policisti so ga prvič aretirali po hišnih preiskavah prejšnji teden, a je preiskovalni sodnik v nedeljo odločil, da ni razlogov za pripor, zato so ga izpustili na prostost. Zadeva je nato šla v odločanje na zunajobravnavni senat, ki je po besedah Osima odločil drugače kot preiskovalni sodnik. Zato so Šiška davi ponovno odpeljali za rešetke.

Šiško je včeraj v izjavi za medije povedal, da je šlo pri spornem postroju le za provokacijo. No, lahko mu celo verjamemo, da je bila to res provokacija, zelo verjetno celo zrežirana provokacija, ki je vsaj za nekaj časa poskrbela za odvrnitev medijske pozornosti od sestavljanja vlade, ki bo pomenila še korak nazaj v primerjavi z že tako slabo Cerarjevo vlado. Po drugi strani pa neokomunistična nomenklatura s produciranjem takšnih afer žuga Slovencem, naj nikar ne pomislijo na kakšen državljanski upor in naj pustijo razmere takšne, kakršne pač so. Ob tem naj spomnimo, da je lani Andreja Šiška pred predsedniškimi volitvami javno podprl tudi eden od vidnejših borčevskih funkcionarjev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine