12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Se pod Šarčevo vlado znova obeta nadaljevanje zdravniške stavke? Zdravniki o svojem položaju danes na letni konferenci Fidesa

Zdravniški sindikat Fides se bo danes sestal na letni konferenci. Pričakovati je, da bo konferenca s sklepi določila nadaljnje korake sindikata, v katerem že dlje časa opozarjajo, da vladne zaveze izpred dveh let, zaradi katerih so prekinili tudi stavko, še naprej ostajajo neuresničene, poroča STA.

Predsednik sindikata Konrad Kuštrin poudarja, da je za zdravnike ključno, da lahko delajo po standardih in normativih in so za to spodobno plačani. Če pa morajo delati več, je po njegovih besedah prav, da so za to dodatno nagrajeni.

Med neuresničenimi zavezami izpostavlja še odpravo 57. plačnega razreda kot plačnega stropa za zdravnike, prav tako ostaja po njegovih besedah neuresničena zaveza o drugačni ureditvi napredovanj pri tistih z daljšo specializacijo. Sicer pa v Fides ne skrivajo, da si želijo iz enotnega plačnega sistema, ki velja v javnem sektorju.

Na vprašanje, ali bi se lahko odločili za vnovično stavko, je Kuštrin v četrtek za STA dejal, da je stavka vedno zadnja možnost. Dejstvo, da na čelu ministrstva poteka menjava, sicer po njegovih besedah ne spremeni ničesar. Novemu ministru pa tudi ne bodo pustili sto dni miru.

Dejstvo pa ostaja, da je slovensko javno zdravstvo še naprej v razsulu tudi pod Šarčevo vlado, nedavno pa je tudi odstopil minister za zdravje Samo Fakin. Uradno zaradi bolezni…

Zadnje novice

Sorodne vsebine