10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Se je mlademu Jankoviću ponesrečil manever izogibanja poplačila dolgov? Okrožno sodišče zavrglo predlog za začetek poenostavljene prisilne poravnave Electe Naložb

Okrožno sodišče v Ljubljani je zavrglo predlog družbe Electa Naložbe, ki je v lasti Jureta in Damijana Jankovića, za začetek poenostavljene prisilne poravnave. Sodišče je med drugim zapisalo, da instituta poenostavljene prisilne poravnave ni mogoče uporabiti, če dolžnik s tem le zavlačuje odločanje o predlogu za začetek stečajnega postopka.

 

Okrožno sodišče v Ljubljani je marca že oklicalo začetek postopka poenostavljene prisilne poravnave nad družbo Electa Naložbe, a je maja višje sodišče ugodilo pritožbi družbe Heta Asset Resolution in sklep okrožnega sodišča o začetku poenostavljene prisilne poravnave nad Electo Naložbami razveljavilo ter zadevo vrnilo prvostopenjskemu sodišču.

Okrožno sodišče v Ljubljani je v novem postopku ugotovilo, da je predlog Electe Naložb nedovoljen in ga je kot takega zavrglo, izhaja iz današnje objave na Ajpesu.

Kot je maja poročal spletni portal Siol, je Janković v vseh treh svojih podjetjih – Electi Inženiringu, Electi Naložbah in Electi Holdingu – izpeljal enak manever: predlagal je poenostavljeno prisilno poravnavo, s katero bi se znebil od 90 do 95 odstotkov dolgov, obvladoval pa bi jih prek prijateljskih upnikov, ki so pred tem odkupili terjatve do vseh treh podjetij. Upniki Electe Inženiringa so sicer septembra lani potrdili poenostavljeno prisilno poravnavo družbe, v kateri bodo navadni upniki do konca leta 2020 10-odstotno poplačani.

Kakor koli že, poskusi družine Janković, da bi se na preprost način otresli dolgov, so se očitno ponesrečili …

Zadnje novice

Sorodne vsebine