14.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Se je končno zgodila obsodba socializma s strani levičarjev? Politkolesarji na petkovih protestih razvili zastavo s prečrtano svastiko – simbolom nacionalsocialistične partije

Tokratni nezakoniti shod protivladnih protestnikov je v primerjavi z dogajanjem v preteklosti potekal razmeroma mirno. Protivladni protestniki so tokrat na Trgu republike razgrnili zastavo, na kateri je bil prečrtan simbol Nacionalsocialistične nemške delavske stranke, v modrorumeni različici. Pohvalno je, da so politkolesarji po večih tednih neumornega vzklikanja in paradiranja z napisi “Smrt janšizmu”, končno uvideli, da je problem socializem. Manj pohvalno je, da so udeleženci neprijavljenega shoda ovirali promet v središču Ljubljane in na prehodu za pešce skoraj podrli upokojenko.

 

“Eklatantno kršenje zakona in ogrožanje zdravja celotne države. Raznašalci virusa,” je na Twitterju komentiral dogajanje na nezakonitem protivladnem protestu predsednik vlade Janez Janša. V času, ko se iz dneva v dan veča število okuženih s COVID-19, protivladni protestniki ignorirajo odloke o omejitvah javnega zborovanja. V očeh slovenske neodvisne javnosti je kršenje zakonov in vladnih ukrepov potekalo že deseti teden zapored.

Politkolesarji so na Trgu republike tokrat razprostrli sliko prečrtane svastike v rumenomodri barvni kombinaciji. S to gesto so končno tudi sami obsodili socializem, ne glede na to, kaj je bil njihov dejanski namen. Svastika je namreč bila uradni simbol Nacionalsocialistične nemške delavske stranke, ki jo je vodil Adolf Hitler.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine