18.4 C
Ljubljana
sobota, 24 julija, 2021

Še en zdrs RTV Slovenija: distancira se od slovenske osamosvojitve

Slovenska državna televizija, RTV Slovenija se je distancirala od vrednot slovenske osamosvojitve. V dokumentarni oddaji ob 30-letnici dogodkov v Poljčah, kjer je bila sprejeta odločitev o plebiscitu so se na na nacionalni televiziji od vsebine distancirali. Pod dokumentarec o osamosvojitvi so namreč zapisali, da je nastal v produkciji Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve in “ne izraža mnenja Televizije Slovenija”. Kolikor nam je znano, ničesar takšnega ne napišejo, ko predvajajo skrajno levičarske oddaje kot je Studio City, da bi vsaj pogojno lahko veljal izgovor, da s tem želijo poudariti svojo apolitičnost. Pogojno zato, ker bi v vsaki državi njeni temelji pač morali veljati kot del skupnih vrednot, ne stvar političnih debat.

 

Morda se bo komu slišalo pretirano, toda geste slovenske državne televizije so precej jasne. RTV Slovenija ne želi več biti nacionalna televizija, saj se je pod dokumentarec o slovenski osamosvojitvi, temelju slovenske nacionalnosti, “podpisala”, da se “od trditev v dokumentarcu distancira”. Ne od nekaterih, od trditev v dokumentarcu o temelju slovenske nacionalnosti nasploh.

Na koncu dneva je vseeno, če so avtorji tega ljudje, ki jim ni jasno, kaj so storili ali kakšni komunistični provokatorji, dejstvo je, da gre za eno največjih sramot v zgodovini televizijske hiše, ki že sicer ne slovi po priljubljenosti celo med jugonostalgičnimi levičarji.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine