10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Še en zdrs jezičnega poslanca SD Matjaža Nemca: po njegovo je Ivana Galeta na četrtkovem shodu fotografiral kar direktor Sove

Sova zlorabljena za nadzor nad slovenskimi državljani? Direktor Stušek bo moral marsikaj pojasniti, če bo hotel zaščititi agencijo in svoje ime. Knovs mora odreagirati,” je zapisala poslanka iz vrst LMŠ Jerca Korče in označila predsednika Knovsa Matjaža Nemca. Nemec se je res kmalu odzval in pojasnil, da Sova lahko pridobiva informacije o osebah in organizacijah, ki v povezavi s tujino ogrožajo nacionalno varnost. Predsednika vlade Janeza Janšo in notranjega ministra Aleša Hojsa je vprašal, na podlagi katerega člena zakona o Sovi lahko direktor Sove Janez Stušek sledi slovenskemu državljanu na območju Republike Slovenije. Danes pa je prek Twitterja premiera tudi povabil na sejo Knovs, češ da ima odgovornost pojasniti vlogo Sove na včerajšnjih protestih oziroma na kateri zakonski podlagi je Janšo Stušek obveščal o dogajanju.

 

Šlo je namreč za tvit premiera Janeza Janše, iz katerega je razvidno, da mu je direktor Sove Janez Stušek poslal sporočilo oziroma fotografijo kvazi žvižgača Ivana Galeta, ki se je očitno tudi sam udeležil protestov. Raziskovalna žilica poslanke LMŠ Jerce Korče je v hipu zaznala sumljivo navezo in sporno delovanje direktorja Sove, logično sklepanje in efektivnost pa je sta tudi značilni lastnosti našega najljubšega intelektualca Matjaža Nemca, zato ni čudno da je po hitrem postopku ukrepal. Očitno pa tudi portal Večer nima v navadi, da bi preveril dejstva, saj je zgodbo na hitro pograbil in o njej tudi poročal.

Zadeva je namreč taka, da po treh minutah raziskovanja po družabnih omrežjih lahko ugotovimo, kdo je bil v resnici avtor Galetove fotografije. Še več, avtorica Nina R. C. se je na Facebooku celo pritožila, da so si prisvojili njene fotografije, brez da bi ji plačali honorar za avtorske pravice. Jasno je torej, da je Stušek fotografijo dobil na družabnem omrežju, nič pa ne kaže na to, da bi na protestih kogar koli zalezoval in v vlogi tajnega agenta Janši pošiljal fotografije udeležencev protestov. Mimogrede, precej zanimivo je, da nobenemu mediju ni uspelo posneti Galeta ali pa so se morda načrtno odločili, da njegove prisotnosti ne bodo obešali za veliki zvon.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine