12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

SDS zmagovita tudi v 2. krogu lokalnih volitev

Kot kažejo prvi neuradni rezultati, je Slovenska demokratska stranka tudi v 2. krogu na letošnjih lokalnih volitvah dosegla odličen rezultat, saj je bilo v drugem krogu izvoljenih 9 županov, ki so bili kandidati SDS, in 9 županov, ki so na volitvah nastopili s podporo SDS.

 

Kot je znano, je v prvem krogu že bilo izvoljenih 54 županov, ki so bili kandidati SDS ali pa jih je SDS podprla, po drugem krogu pa ima SDS 72 županj in županov. Na letošnjih lokalnih volitvah je bilo na listah Slovenske demokratske stranke izvoljenih več kot 600 svetnikov in tako je dosegla daleč najboljši rezultat med strankami.

SDS je na letošnjih lokalnih volitvah kandidirala ali podprla 149 županskih kandidatk in kandidatov, od tega je imela 81 svojih kandidatov, 6 skupnih in 60 tistih, ki so kandidirali s podpisi. Odločili smo se ponuditi ali podpreti tiste kandidate, ki v posameznih občinah predstavljajo največje zagotovilo, da bodo delovali povezovalno in za skupno dobro.

Še posebej smo veseli, da so ljudje prepoznali, da je SDS stranka s koreninami in je tako z letošnjimi lokalnimi volitvami še okrepila svoj položaj v mestnih in drugih občinah. Ljudje so spoznali, da je SDS stranka, kjer ni razlik med besedami in dejanji. Hvala vsem volivkam in volivcem, ki ste oddali glas za kandidatke in kandidate SDS. Iskrene čestitke vsem izvoljenih županjam in županom.

S ponosom objavljamo imena županj in županov, ki so bili v drugem krogu izvoljeni na listi SDS ali s podporo SDS in bodo prihodnja štiri leta vodili slovenske občine.

Apače: Andrej Steyer, Braslovče: Tomaž Žohar, Brežice: Ivan Molan, Dolenjske Toplice: Franc Vovk, Gornji Grad: Anton Špeh, Kamnik: Matej Slapar, Turnišče: Borut Horvat, Lendava: Janez Magyar, Lovrenc na Pohorju: Marko Rakovnik, Miklavž na Dravskem polju: Egon Repnik, Nova Gorica: dr. Klemen Miklavič, Ormož: Danijel Vrbnjak, Šentrupert: Andrej Martin Kostelec, Šmarje pri Jelšah: Matija Čakš, Šmarješke Toplice: Marjan Hribar, Šmartno pri Litiji: Rajko Meserko, Videm: Branko Marinič.

Zadnje novice

Sorodne vsebine