10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

SDS za zdravo, varno, perspektivno in pametno Novo mesto

Mestni odbor SDS Novo mesto je predstavil kandidate in program, s katerim se bo ta stranka potegovala za svetniška mesta v Mestni občini Novo mesto. Na listi SDS za zdravo, varno, perspektivno in pametno Novo mesto skupaj z zdajšnjimi štirimi svetniki kandidira 29 kandidatov. SDS sicer stavi na okrepitev svojega mesta v novomeškem občinskem svetu.

Nosilec liste SDS in predsednik mestnega odbora SDS Bojan Kekec je na današnji novinarski konferenci povedal, da ta stranka ne bo imela svojega županskega kandidata in da podpira vnovično kandidaturo zdajšnjega župana Gregorja Macedonija.

Po zadnjem svetniškem mandatu, ki je bil po njegovem zahteven in hkrati uspešen, in glede na program z 22 točkami pa si SDS v novomeškem občinskem svetu obeta okrepitev za vsaj dve mesti, je napovedal.

Kekec je o izhodiščih programa SDS dejal, da temeljijo na odločitvah po meri ljudi in zagotavljajo boljše življenje, pogoje in oskrbo v novomeški občini. V ospredje postavljajo Novo mesto kot regijsko središče in “poudarjajo ukrepe za boljši, čistejši in naprednejši vsakdan”.

Med tremi ključnimi usmeritvami je navedel participativni proračun, preglednost delovanja občinske uprave s predlogom za ustanovitev komisije za nadzor nad uporabo javnih sredstev in zavzemanje za dodatna proračunska sredstva za zagotavljanje primarnih zdravstvenih storitev.

SDS želi sicer v Mestni občini Novo mesto doseči trajnostno okrepitev kakovosti življenja, boljše možnosti slehernega občana za dolgo, zdravo in dejavno življenje z vlaganjem v znanje, izobrazbo, zdravje, kulturo, šport, bivalne razmere in podobno.

Izboljšati želi delovanje javne uprave, delovati po načelih trajnostnega razvoja z dolgoročnim ohranjanjem ekonomskih, socialnih in okoljskih ravnovesij. Zmanjšati želi socialna tveganja za najbolj ranljive, vlagati v trajnostne okoljske in prostorske projekte, ohranjati podeželje in krepiti vse oblike varnosti in zagotavljanja enakih možnosti.

SDS bo zahtevala pregleden občinski proračun, ki bo upošteval vse navedeno. Med razvojnimi projekti je Kekec navedel nadaljnje urejanje prometne in ureditev športne infrastrukture, varovana in stanovanja za mlade, novo avtobusno postajo, arheološki park, končanje infrastrukturne ureditve ravnanja z odpadki, prenovo Narodnega doma in ureditev zadostnih parkirišč po zaprtju novomeškega Glavnega trga.

Za vstop v novomeški občinski svet se sicer poteguje 16 list.

Zadnje novice

Sorodne vsebine