2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

SDS verjame v svoj uspeh na lokalnih volitvah

SDS bo na letošnjih lokalnih volitvah s svojimi predstavniki nastopala v 209 občinah od 212. Imajo 83 svojih županskih kandidatov, podpirajo pa jih skupaj 142, so sporočili iz stranke. Po volitvah pa si želijo biti najmočnejša stranka na lokalnem nivoju.

Dodali so, da se za svetniška mesta v občinah poteguje več kot 2700 članic in članov ter simpatizerjev.

“Verjamemo, da bo kandidatkam in kandidatom, v katerih je Slovenska demokratska stranka prepoznala največje zagotovilo, uspel zmagovit rezultat. Imamo veliko število kandidatur za župane in županje slovenskih mest in občin, pri čemer nas je vodilo preprosto načelo, da smo iskali sposobne in poštene ljudi, ki bodo delali za vas,” so ob tem zapisali v stranki.

Tako verjamejo, da bodo po letošnjih lokalnih volitvah zopet najmočnejša stranka na lokalnem nivoju.

SDS je v občinah, kjer so člane občinskih svetov volili po proporcionalnem volilnem sistemu, pred štirimi leti dobili največ svetniških mest med strankami (14,3 odstotka), so pa pred vsemi strankami prednjačili neodvisni kandidati, ki so dobili skupaj 29,2 odstotka glasov.

Letošnje lokalne volitve bodo potekale 18. novembra. V prestolnici SDS v županski boj pošilja poslanca Anžeta Logarja, v Mariboru pa bodo podprli nekdanjega župana Franca Kanglerja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine