3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

SDS verjame, da bo številka ena v mariborskem mestnem svetu

Mariborska SDS na prihajajočih lokalnih volitvah nastopa s kandidati za mestni svet, medtem ko za župana podpira kandidata NLS Franca Kanglerja. “Kaže nam zelo dobro. Bi rekel, da smo še vedno številka ena, kar se tiče kandidatov za mestni svet,” je na današnji predstavitvi na stojnici v Mariboru povedal predsednik mestnega odbora Zvone Zinrajh.

Za novi mariborski mestni svet si po besedah Zinrajha želijo predvsem, da bi bil veliko bolj učinkovit pri uresničevanju zastavljenih projektov kot doslej. Vsebinsko dajejo na prvo mesto skrb za pospešitev turizma in malega gospodarstva.

Po besedah Zinrajha je potrebna tudi ustrezna skrb za športne objekte v mestu in njihova napolnitev z vsebino, da bodo privabila nove obiskovalce. Upa, da bodo v mesto in regijo pospešeno pritekla državna in evropska sredstva. “Smo optimistični,” je dejal.

Zinrajh je nosilec liste kandidatov za mestni svet, poleg njega pa so na seznamu med drugim še dolgoletna mestna svetnica Vladimira Cokoja, poslanec DZ Dejan Kaloh in županska kandidatka SDS na nadomestnih volitvah leta 2013 Andreja Špernjak.

Ni pa več med kandidati nekdanjega predsednika mariborske SDS Gregorja Pivca in nekdanjega podžupana Tomaža Kanclerja. Iz lokalne politike se očitno umikata tudi dosedanja mestna svetnika SDS Kaja Medved in Renato Škerbinc.

SDS ima v Mariboru trenutno štiri predstavnike v 45-članskem mestnem svetu. Na volitvah pred štirimi leti je njihov županski kandidat zbral osem odstotkov glasov, na volitvah v mestni svet pa je stranka z devetimi odstotki glasov zasedla tretje mesto.

Zadnje novice

Sorodne vsebine