11.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

SDS poslala dopis vodstvu RTV Slovenija o poročanju glede družbeno pomembnih vprašanj

V Slovenski demokratski stranki so na vodstvo RTV Slovenija naslovili dopis, v katerem izpostavljajo poročanje v dnevnoinformativnih programih o poslanskih vprašanjih predsedniku vlade Marjanu Šarcu.

 

Kljub temu, da so poslanke in poslanci iz največje opozicijske stranke – Slovenske demokratske stranke – kateri je glas na zadnjih državnozborskih volitvah namenilo 222.042 volivcev, predsedniku vlade Marjanu Šarcu na vsaki seji državnega zbora zastavili poslansko vprašanje, povezano z družbeno izjemno pomembnimi temami, je TV Slovenija 1 v svojih dnevno-informativnih oddajah o teh vprašanjih poročala zelo skromno ali pa sploh ni poročala. V letošnjem letu (od 1. januarja 2019) dalje je RTV Slovenija, slovensko javnost tako zelo medlo obvestila o le dveh poslanskih vprašanjih, zastavljenih s strani poslancev Slovenske demokratske stranke.

V Slovenski demokratski stranki menijo, da je v javnem interesu oziroma v interesu vsaj 222.042 ljudi, ki so jim namenili svoj glas in tudi plačujejo RTV prispevek, da o poslanskih vprašanjih, ki jih izvoljeni predstavniki ljudstva zastavijo predsedniku vlade, javni zavod RTV Slovenija na svojem osrednjem televizijskem programu in v osrednjih dnevno-informativnih oddajah tudi dosledno poroča. V preteklosti je takšna praksa že obstajala.

“Zato bi bilo korektno do slovenske javnosti, če bi vodstvo RTV hiše pojasnilo, na kakšni podlagi se uredništvo dnevnoinformativnih programov odloča, da iz objav v dnevnoinformativnih oddajah razmeroma dosledno izpušča vprašanja predsedniku vlade, ki so postavljena s strani največje opozicijske stranke, po drugi strani pa ob poslanskih vprašanjih predsedniku vlade medijski prostor namenja vladnim strankam, ki premierju zastavljajo promocijska vprašanja.”

Celoten dopis se nahaja tukaj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine