12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

SDS ostaja v trdnem vodstvu, dobra petina neodločena

Tokratna javnomnenjska raziskava, ki jo pred volitvami za Radiotelevizijo Slovenija (RTVS) izvaja Mediana, na prvih sedmih mestih ni prinesla sprememb. Še naprej ima največjo podporo SDS, ki bi jo volilo 15,4 odstotka vprašanih. Sledi Lista Marjana Šarca (LMŠ) z 10,6-odstotno podporo. Tretja pa je SD, za katero bi volilo 6,5 odstotka vprašanih.

Levica je na četrtem mestu s 4,8-odstotno podporo, SMC na petem pa beleži 4,6 odstotka. Sledita DeSUS (3,4 odstotka) in NSi (3,3 odstotka). SNS je dohitela Stranko Alenke Bratušek. Obe bi volilo po 2,8 odstotka vprašanih. SLS bi podprla dva odstotka, odstotek pa Piratsko stranko. Preostale stranke bi dobile manj kot odstotek.

V primerjavi z javnomnenjsko raziskavo izpred tedna dni je SDS izgubil 0,3 odstotne točke. Prav toliko je pridobila drugouvrščena LMŠ. SD in Levica sta v primerjavi s prejšnjo anketo izgubili 0,7 odstotne točke. Nekoliko se je povečala še podpora SMC, in sicer za 0,4 odstotne točke.

Več kot petina sodelujočih v anketi oziroma 22,1 odstotka še ne ve, koga bi volila, 3,1 odstotka pa jih ne želi odgovarjati.

Javnomnenjska raziskava je potekala med 11. in 17. majem, v njej je sodelovalo sodelovalo 764 anketirancev, ki so odgovarjali na vprašanje, katero stranko bi najverjetneje volili, če bi bile parlamentarne volitve jutri.

Zadnje novice

Sorodne vsebine