15.7 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Scenarij o odstopu Jureta Lebna očitno dogovorjen – minister že včeraj spokal iz pisarne in bolniško odsoten do 4. marca? Viri: minister poškodovan, odstopil naj bi iz zdravstvenih razlogov

Čeprav mu predsednik vlade Marjan Šarec še zaupa in mediji poročajo, da piše ovadbo zoper tiste, ki so zaradi spornega vodenja zadeve maketa ovadili njega, je Jure Leben očitno teden izkoristil tudi za počitnice. Nanj smo naslovili nekaj vprašanj in dobili povratnico, da se vrne šele marca. V ponedeljek, torej po šolskih počitnicah v osrednjeslovenski regiji. Slovenska tiskovna agencija sicer poroča, da je bolniško odsoten, je pa zanimivo, da Leben očitno ve, do kdaj bo bolan?

Pri Juretu Lebnu in njegovih predstavnikih za odnose z javnostmi smo želeli preveriti navedbe našega vira, da je Leben spet lagal o varovanju zaradi groženj tujega investitorja. Kaj so ugotovili na policiji, bomo objavili jutri.

Odkar je Leben v politiki, se sicer z resnicoljubnostjo ni nikoli dokazal, ko je kot državni sekretar lagal o svojem znanstvenem nazivu in je javnost to izvedela, je moral oditi.

Naši viri pa trdijo, da je minister poškodovan in hospitaliziran v jeseniški bolnišnici, vendar to informacijo še preverjamo. Kot navajajo, bi lahko odstopil iz zdravstvenih razlogov …

Zadnje novice

Sorodne vsebine