16.5 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Šarčevo sestavljanje vlade je dirka proti dnu: “Ko je že vlada Alenke Bratušek kazala, da smo vendarle dosegli intelektualno dno, je očitno to možno tudi preseči.”

“Ko je že vlada Alenke Bratušek kazala, da smo vendarle dosegli intelektualno dno, je očitno to možno tudi preseči. Ne nazadnje je tudi sama članica te vlade kot ministrica, tako da je to res cvetober. Praktično danes lahko vsak postane minister in tudi vsak predsednik vlade. Lestvico sposobnosti in kompetenc smo očitno zelo znižali.

Res si ne predstavljam, kam še lahko pademo, ker gospod Šarec kot slab zabavljač ne izkazuje po mojem nikakršnih voditeljskih kompetenc, razen igranja – morda to v politiki ni nepomembno, ampak človek bi vendarle pričakoval, vsaj tisti, ki resno jemljemo politiko, da tako pomembne funkcije zahtevajo določene kompetence: kompetence dela z ljudmi, vodenja in ne nazadnje tudi znanja. Moram reči, da ko spremljam izjave gospoda Šarca, ne vidim teh znakov kakršnega koli vedenja o delovanju družbenih podsistemov, sistema nacionalne varnosti, države blaginje, skratka, njegova retorika me napotuje na ugotovitev, da je to ena sama avstralska puščava ‘plenty of nothing’, se pravi, da v ozadju ni ne poznavanja materije ne nekih vodstvenih kompetenc, se pravi čista praznina,” izbor ministrskih kandidatov in njihovega “šefa” Šarca komentira politični analitik Bernard Brščič.

Marjan Šarec se je odločil, da bo sestavil vlado, ne glede na vse. Tako je ob sebi izbral kandidate, ki so se mu zdeli dovolj dobri, da bi bili lahko njegovi ministri, a da verjetno niso kaj prida, je že konec avgusta opozorila Levica, šesta koalicijska stranka, češ da so zanje nekatera ministrska imena razočaranje in da so pač najmanj slaba možnost v dani situaciji. Luka Mesec je sicer dejal, da je Levici bolj kot njihova imena pomembno to, ali se bodo držali dogovora. Do Šarčevih kandidatov za ministre pa je bil kritičen tudi Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik SNS, ki je komično pripomnil, da na napovedano ministrsko ekipo gleda z nasmehom in upanjem, da bodo kaj naredili, “pa s prepričanjem, da kaj dosti ne bodo naredili”. No, da je Serpentinškova burka popolna, pa je dal Šarec nogo kandidatu za ministra za javno upravo Tugomirju Kodelji, ki je med predstavitvijo pogorel na celi črti, ob tem pa je predsednik SDS Janez Janša na Twitterju spomnil: “Pa je šel edini kandidat, ki ga je Šarec Marjan sam izbral.”

 

Celoten članek je dostopen tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine