13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Šarčevim nesmiselnim idejam kar ni videti konca: stanovanjsko politiko rešuje na račun državljanov – Izvajati bi morali svoje ukrepe, ne pa omejevati oddajanja zasebnih stanovanj in posegati v zasebno lastnino!

V zadnjih dneh je v slovensko javnost razburjala problematika stanovanjske politike zaradi sprejetih ukrepov Banke Slovenije. Vlada Marjana Šarca pa je še dodatno razburila slovenske državljane z idejo omejitve oddajanja stanovanj v turistične namene. Nekateri slovenski državljani pa so ukrep vlade že razumeli kot napad na njihovo svobodo odločanja. “Država bi morala stanovanjsko politiko, kamor spada tudi učinkovito nižanje najemnin izvajati s svojimi ukrepi, ne pa omejevat zasebnega sektorja in posegat v zasebno lastnino. Če karikiram, država bi morala poskrbet, da se cene najemnin in nepremičnine znižajo s tem, da vzpostavi dodatno ponudbo na trgu,” se je v svoji izjavi kritično odzval direktor Zbornice za poslovanje z nepremičninami pri Gospodarski zbornici Slovenije, Boštjan Udovič.

 

Marjan Šarec je včeraj zopet presenetil slovensko javnost v Državnem zboru. Problematiko desetletne zavožene stanovanjske politike pa bi Marjan Šarec reševal z dodatnim omejevanjem oddajanj zasebnih stanovanj zasebnikov v času turističnih mesecev. “Ministrstvu sem naložil, naj najde odgovor na vprašanje, kako omejiti oddajanje v turistične namene – eden od odgovorov je lahko časovna omejitev na določeno število dni v letu, s tem bi pomagali študentom, ki so jim bila minula leta dostopna tudi stanovanja oz. sobe zasebnikov.” Slovenska vlada resnično nima vizije za prihodnost. V državi, kjer nujno potrebujemo nove študentske domove ter domove za upokojence, se bo slovenska vlada šla navidezno vojno proti spletnemu ponudniku Airnb.com ter ostalim zasebnikom oddajanje zasebnih stanovanj. Vlada si je zopet našla novega sovražnika, ki pa mnenju direktorja zbornice za poslovanje z nepremičninami pri Gospodarski zbornici Slovenije, Boštjana Udoviča nima bistvenega vpliva. “V Portorožu smo imeli zelo dobro predstavitev, ko je en kolega iz združenja FIABCI razložil situacijo okrog Airbnb.  Je omejen lokacijsko, zelo omejen. Prisoten je v strogih centrih Ljubljane in v strogih centrih turističnih mest. Po nekih krajih, po podeželju ga skorajda ni.”

Prebivalci v turističnih krajih jim prav oddajanje svojih zasebnih stanovanj v času turistične sezone predstavlja edini  oz. večinski prihodek njihovih družin. Vlada Republike Slovenije pa misli rešiti stanovanjski problem z dodatnim omejevanjem. Vprašamo se lahko, kdo je tu resnično nor? Predlog vlade pa je že naletel na kritični odziv slovenske javnosti. “Vlada želi omejiti uporabo moje ZASEBNE lastnine in določati, komu lahko oddajam. Pfuj! Nepremičnino sem kupil jaz in jaz bom odločal, komu bom oddajal in za koliko časa ter denarja. Vlada naj raje gradi nove domove za študente, zasebno lastnino pa pusti pri miru,” se je jezno odzval eden izmed slovenskih državljanov na socialnih omrežjih.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine