2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Šarčeva vlada tik pred odhodom na veliko zaposluje svoje ljudi! BMZ: »To ni tekoči posel, to je subverzija!«

Po izvolitvi novega predsednika vlade Janeza Janše Šarčeva vlada za zdaj še vedno opravlja tekoče posle, saj mora parlament najprej izvoliti novo vlado. Ta čas pa Šarčevi izkoriščajo za zaposlovanje svojih kadrov.

 

Na spletni strani vlade se je namreč pojavila serija razpisov za prosta delovna mesta v javni upravi, večinoma za nedoločen čas in za polni delovni čas (več TUKAJ). Kot je videti, so roki za prijavo na razpis zelo kratki, kar pomeni, da razpisi niso objavljeni za širšo javnost, ampak predvsem za prisklednike dosedanje vlade, s čimer bi tudi otežili delo naslednje vlade. S tem se potrjujejo domneve, da Šarčeva vlada na veliko kadruje pred svojim odhodom. Skratka, nič kaj v duhu »tekočih poslov«.

Ob tem je dovolj zgovoren tudi komentar na twitterju pravnika dr. Boštjana M. Zupančiča: »Nameščanje svojih ljudi v spodnje sfere globoke države. To ni tekoči posel. To je subverzija. To je k.d. zlorabe uradnega položaja. Tožilstvo mora reagirati. Ustavno sodišče, to je treba takoj zahtevati, mora izdati začasno odredbo.« Dovolj za modre?

Zadnje novice

Sorodne vsebine