14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Šarčeva kandidatka za evroposlanko Katja Damij tako kot Peter Vilfan davčna neplačnica, povrh vsega pa še hudo zadolžena!

Nedolgo tega je bila aktualna afera davki, v katero se je zapletel sedaj že nekdanji državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Peter Vilfan, ki se je naposled le odločil, da odstopi. Sam je dejal, da bo odstopil zaradi hudih medijskih pritiskov, očitno se mu ni zdelo dovolj hudo, da bi to storil nemudoma, glede na to, da je zaradi neplačevanja davkov državo oškodoval za več deset tisoč evrov. Človek bi si mislil, da se bo iz te zgodbe Marjan Šarec kaj naučil in bo v prihodnje okrog sebe zbiral primernejše kadre. Najava kandidatov stranke LMŠ za evropske volitve pa je v ponedeljek pokazala, da ni tako. Med kandidate je namreč uvrstil davčno neplačnico Katjo Damij, ki je po poročanju Požareporta tudi hudo zadolžena.

 

Odkar je Šarec naznanil, da bo nosilka liste LMŠ za evropske volitve novinarka POP TV Irena Joveva, se je večina pričela obregati ob njegovo izbiro in zgroženo opozarjati, da se s tem dokazuje zlizanost politike in mainstream novinarstva, ki umetno napihuje veliko priljubljenost Šarca, njegove stranke in vlade, čeprav do sedaj ni bilo storjenega nič, kar bi država, gospodarstvo in državljani potrebovali. Občutno manj pozornosti je bil deležen Klemen Grošelj, aktualni državni sekretar na Ministrstvu za obrambo RS, ki je bil nekdaj član Golobičeve stranke Zares. Preostala imena na listi LMŠ (Edis Rujović, Katja Damij, Jasna RužickiLuka KočevarJustina ErčuljRudi Spruk) pa so do danes ostala prezrta.

Med prezrtimi kandidati najbolj bode v oči Katja Damij, ki je sicer na listi LMŠ neuspešno kandidirala za poslanko v volilni enoti 4 Ljubljana Bežigrad. V opisu na uradni strani stranke je mogoče prebrati, da je magistrica informacijsko-upravljavskih znanosti, univerzitetna diplomirana inženirka računalništva in informatike. “Je finančna svetovalka, predavateljica, direktorica družinskega podjetja, sodeluje v številnih fintech projektih. Je strpna, želi si napredka, zato bo sodelovala v projektih, ki bodo usmerjeni k prizadevanjem za konkretne, praktične izboljšave dela in življenja v Sloveniji. Meni, da je za nove rezultate potrebno drugačno delovanje. Ker imamo lepo deželo, ni razloga, da si ne bi naredili lepega življenja,” je bilo mogoče prebrati o njej kot o kandidatki za poslanko.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine