10 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

“Šarčev vojak” Iztok Racman na eni izmed misij povzročil hudo nesrečo pod vplivom alkohola: Umrla je ženska, lahko mu sodijo za umor!

Na našem spletnem portalu smo že pisali o praporščaku Iztoku Racmanu, ki naj bi se hvalil s prijateljevanjem z nekdanjim predsednikom vlade, Marjanom Šarcem. Po informacijah, ki smo jih prejeli v uredništvo, naj bi Racman povzročal težave na eni izmed misij, in sicer zaradi pijančevanja. Sedaj pa se je izkazalo, da je imelo pijančevanje tudi hujše posledice, saj naj bi pripadnik Slovenske vojske pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo, ki se je končala s smrtnim izidom.

 

“Čeprav je bil vojak Racman na eni od misij v preteklosti tedaj štabni podčastnik in bi moral med prvimi skrbeti za red in mir, je povzročal precejšnje težave,” smo prebrali v anonimnem pismu, ki se je nanašalo na pripadnika Slovenske vojske, Iztoka Racmana. Popivanje pa je žal pripeljalo tudi do prometne nesreče, v kateri je ena oseba podlegla poškodbam. 44-letni Iztok Racman je višji praporščak SV, ki službuje v neapeljskem Združenem Natovem poveljstvu. Racman drugače prihaja iz Kamnika in smo ga v preteklosti lahko opazili tudi v domačih medijih. Med drugim, je ob nekdanjem kamniškem županu Marjanu Šarcu, nagovoril zbrane na slavnosti ob dnevu upora proti okupatorju. S Šarcem naj bi prijateljeval tudi zasebno, s čemer naj bi se večkrat tudi pohvalil.

Spomnimo: Julija letos je z zasebnim vozilom v neapeljskem predmestju Pozzuoli pripadnik Slovenske vojske povzročil prometno nesrečo, za posledicami katere je v bolnišnici umrla 43-letna ženska. Racman naj bi nenadoma zapeljal na nasprotno stran vozišča in zaprl pot motoristu s sopotnico. Z motorjem sta se peljala poveljnik lokalnih karabinjerjev in njegova žena, ki je kasneje v bolnišnici zaradi hudih poškodb umrla. Priče so navedle, da naj bi vojak, ki je nesrečo povzročil sicer izven svojega delovnega časa, skušal zbežati s kraja nesreče. Vse naj bi posnele tudi nadzorne kamere, je poročal spletni portal ilriformista.it. Poskus pobega pa je Racman zanikal.

Racmanu naj bi grozila zaporna kazen

Racman bo moral za svoje dejanje odgovarjati skladno z lokalno zakonodajo, kar pomeni, da se bo moral zagovarjati po rednem postopku pred italijanskim sodiščem. Tak postopek je predviden v primeru, ko pripadnik vojske stori neko dejanje izven delovnega časa. V italijanskih medijih so se kmalu po dogodku pojavile informacije, da se bo moral Racman zagovarjati zaradi vožnje pod vplivom alkohola, pa tudi zaradi poskusa pobega s kraja nesreče. Nekateri so celo poročali, da bi ga lahko obtožili umora. Italijanska zakonodaja za voznika, ki v vinjenem stanju povzroči nesrečo s smrtnim izidom, predvideva od 8 do 12 let zaporne kazni. Zaradi same vožnje v alkoholiziranem stanju, pa mu kazen lahko še primerno podaljšajo, je poročal portal Siol.

Praporščak Iztok Racman in nekdanji župan Kamnika Marjan Šarec (Foto: Občina Kamnik)

Sara Bertoncelj

Zadnje novice

Sorodne vsebine