9.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Šarčev svetovalec Matej Špehar nekoč tarnal nad kruto podjetniško usodo, danes že prisesan na državne denarne vrelce

Samostojni podjetnik in neizvoljeni poslanec Matej Špehar se je že pripojil na državne vire, očitno si je uredil strokovno svetovanje poslancem LMŠ, iz tega naslova pa je že prejel prek 10 tisoč evrov, in to v samo nekaj mesecih.

 

Neuspeli kandidat na državnozborskih volitvah Matej Špehar očitno prav dobro živi na račun države. Podatki Erarja kažejo, da je kot samostojni podjetnik na račun strokovnega svetovanja poslancem že zaslužil 10.000,27 evra, in to v le nekaj mesecih, odkar je oblast prevzela vlada Marjana Šarca.

Državni zbor -> Matej Špehar (Vir: Erar)

Spomnimo, da je Špehar v preteklosti rad tarnal nad težko usodo samostojnih podjetnikov v Sloveniji, ki se morajo boriti za vsakdanji kruh. No, odkar je del ekipe Marjana Šarca, se mu za zaslužke ni potrebno bati, saj se je uspešno priključil na državne denarne vrelce. Zanimivo bo tudi opazovati, ali bo s svojim vplivom poskušal pripomoči k boljšemu poslovnemu okolju za podjetnike, ki se resnično borijo z birokratskimi ovirami ter visokimi davki in prispevki.

Služil je tudi na račun javne RTV
Prav tako je dobro služil tudi na račun javne hiše RTV Slovenija, ki smo jo prek prisilnega plačevanja RTV-prispevka dolžni financirati prav vsi uporabniki elektrike. Na račun te institucije je od leta 2011 zaslužil kar 62.369,86 evra.

RTV Slovenije -> Matej Špehar (Vir: Erar)

Oster napadalec opozicijskih medijev – je za to plačan?!
Preostane pa mu tudi veliko prostega časa, ki ga očitno rad izkoristi za napadanje medijev, ki naj bi širili “sovražni govor”, ob tem pa načrtno izziva jezne reakcije svojih sledilcev na družbenih omrežjih, kot je Facebook, kar je razvidno tudi iz komentarjev.

Foto: FB

J. Ž.

Zadnje novice

Sorodne vsebine