2.5 C
Ljubljana
nedelja, 28 novembra, 2021

Sanje imajo to čudno lastnost, da se včasih uresničijo – gostujoča razstava ob dnevu suverenosti

Piše: L. B.

Ob dnevu suverenosti 25. oktobra 2021 je bila v Parku vojaške zgodovine odprta gostujoča razstava Narodne in univerzitetne knjižnice z naslovom »Sanje imajo to čudno lastnost, da se včasih uresničijo« s podnaslovom »Pregled slovenske osamosvojitvene misli« avtorice Helene Janežič.

V okviru praznovanja 30. letnice samostojnosti Republike Slovenije je bila skupaj z Uradom Vlade za komuniciranje pripravljena fotografska razstava »Ponosni na Slovenijo – 30 let«, z Arhivom Republike Slovenije in Zavodom za šolstvo je bil izveden projekt »Zbrali smo pogum«, dopolnjena je bila nosilna razstava »Pot v samostojnost«, postavljenih pa je bilo tudi več manjših začasnih razstav in organiziranih več drugih dogodkov.

Gostujočo razstavo Narodne in univerzitetne knjižnice je odprl predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša, ki je nagovoril zbrane in spomnil na pomen včerajšnjega praznika. Parku vojaške zgodovine se je zahvalil za ohranjanje spomina na prelomno obdobje nacionalne zgodovine ter ekipo Parka in Občino Pivka pohvalil za uspešen razvoj muzejskega kompleksa. Direktor Parka Janko Boštjančič se je Vladi Republike Slovenije še posebej zahvalil za pomoč ob epidemiji in za ureditev statusa Parka z dodelitvijo pooblaščenosti za opravljanje javne muzejske službe.

Zadnje novice

Sorodne vsebine