7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Samo Vidovič, “Koroški Maradona”, ki je pred leti zadeval gole za reprezentanco, danes hodi v nočno izmeno za tekoči trak: brez privilegijev, nič podarjenega!

“Koroški Maradona” je bil vzdevek črnjanskega nogometaša Sama Vidoviča, ki se je z različnimi slovenskimi in koroškimi nogometnimi klubi boril za visoka mesta v najvišji slovenski nogometni ligi. Vidovič je javnosti bolj znan po nastopu za reprezentanco, medtem ko je bil na tekmi A-reprezentance, kjer je dal gol mehiški reprezentanci. Vidovič je po burni reakciji na socialnih omrežjih o zgodbi Zlatana Čordića-Zlatka, ki mu je ministrstvo za kulturo prekinilo status kulturnika zapisal: “Pred dobrimi 25 leti sem proti reprezentanci Mehike dal gol, danes grem na nočno za tekoči trak v Magno v Celovec. Nikoli nobenih privilegijev, nič podarjenega. Vzamem usodo taka kot je.”

 

“Koroški Maradona” je bil vzdevek nogometaša Sama Vidoviča iz Črne na Koroškem, ki se je z različnimi slovenskimi in koroškimi nogometnimi klubi boril za visoka mesta v najvišji slovenski nogometni ligi. Inteligenten igralec z izjemnim občutkom za gol je veljal za enega najboljših in najbolj perspektivnih igralcev na Koroškem, konkuriral pa je tudi vsem preostalim slovenskim in jugoslovanskim nogometašem.

Raper Zlatan Čordić – Zlatko, eden vidnejših obrazov protestniškega gibanja proti vladi, je zaradi navzkrižja z zakonom včeraj izgubil status samozaposlenega v kulturi in s tem tudi nekatere privilegije, ki so mu pripadali vse od 15. julija 2014, ko je bil vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi. Na omenjeno informacijo se je odzval tudi Vidovič, ki je javnosti poznan po nastopu reprezentance v Mehiki, kjer je na tekmi A-reprezentance zadal gol mehiški reprezentanci leta 1995.

Medtem ko je pred 25 leti Mehiki dal gol, pravi, da sam ni bil deležen zaradi tega nobenih privilegijev in mu ni bilo nič podarjenega. Del svoje kariere je igral tudi po klubih na avstrijskem Koroškem, kjer danes tudi živi. Kot poudarja, kljub vsem svojim uspehom dela za tekočim trakom v Magni v Celovcu, kjer dela tudi v nočni izmeni, saj je vzel usodo v svoje roke. “Pred dobrimi 25 leti sem proti reprezentanci Mehike dal gol, danes grem na nočno za tekoči trak v Magno v Celovec. Nikoli nobenih privilegijev, nič podarjenega. Vzamem usodo taka kot je,” je zapisal na Twitterju.

Vidovič se je tako moral boriti za preživetje, kljub uspehu, ki ga je nanizal. Delo v Magni v Celovcu je njegova dodatna zaposlitev, saj je sicer zaposlen pri ravenskem drugoligašu. Po izobrazbi je diplomiran ekonomist. Po pridobljeni izobrazbi se je prekvalificiral za učitelja in je deset let učil na večerni trgovski šoli. Kot pravi sam, je poskušal ob karieri nogometaša narediti, kar je lahko.

Podporniki Zlatka popisali pročelje Ministrstva za kulturo
Kljub temu, da smo priča številnim zgodbam, kjer posamezniki niso bili deležni privilegijem podobnim Zlatkovim, pa so se določeni odločili, da bodo v znak podpore Zlatku protestno popisali pročelje stavbe Ministrstva za kulturo.

Sara Rančigaj

Zadnje novice

Sorodne vsebine