4.8 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Saj se jim je zmešalo: Twitter blokiral račun strokovne skupine, ki spremlja razvoj covid19

Kot je znano, je vlada že spomladi imenovana strokovno skupino, ki se ukvarja s covid19 ter ukrepi proti epidemiji, omenjena skupina, ki jo vodi dr. Bojana Beović, pa je svetovalni organ na ministrstvu za zdravje.

 

Znano je sicer, da so mainstream mediji velikokrat problematizirali delovanje omenjene skupine, češ da gre za strankarski projekt??! Pred nekaj dnevi pa so razširili še informacijo, da odhajajoča državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Tina Bregant ni niti enkrat sklicala strokovne skupine.

A še bolj nenavadno je to, da strokovna skupina sicer upravlja s posebno spletno stranjo covid-19.sledilnik.org, ki prikazuje vse zbrane podatke o epidemiji ter razširitvi virusa. Ob tem je odprla tudi račun na twitterju, a kot se je pokazalo, je danes zablokiran. Kar pomeni, da sledilci na twitterju ne morejo dostopati do informacij, ki jih sicer strokovna skupina objavlja preko twitterja. No, sedaj jih niti ne more objavljati. Razlogi za to niso znani.

»In zdaj mora sledilnik fevdalnega gospodarja na kolenih prositi, da mu spet dovoli objavljanje. To je vse posledica politične zlorabe boja proti “lažnim” novicam. Cenzure si je zaželela mainstream politika, da jo obvaruje pred “populisti” in zdaj je duh ušel iz steklenice,« je zaklep twitter računa @sledilnik komentiral nekdanji minister Žiga Turk. Zanimivo je, da se je nad odločitvijo Twitterja, da zaklene Sledilnikov račun, zelo razočarana tudi Anuška Delić, ki se čudi, kako to, da Twitter nikoli ni blokiral računa Donalda Trumpa.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine