15.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Saj ni res, pa vendar je: tudi če otrok ne pošiljajo v osnovno šolo, dobivajo socialno pomoč – ugibajte, kdo je to omogočil!

Neobiskovanje osnovne šole ni krivdni razlog za odvzem socialne denarne pomoči. Centri za socialno delo podatke o tem, kateri mladoletni otroci ne obiskujejo obvezne osnovne šole imajo, vendar le “za informacijo, katere družine imajo težave pri izvajanju starševske vloge”.

 

Vse po zakonu, nad katerim je bdela stranka SD z njihovo Anjo Kopač Mrak na čelu.

Uvodoma zapisano je razvidno iz odgovora Centra za socialno delo Dolenjska in Bela krajina, enota Novo mesto, na svetniško vprašanje Jasne Kos Plantan, ki je dala pobudo o tem, naj novomeška občinska uprava pridobi podatek, koliko je bilo v Novem mestu odvzetih socialnih pomoči zaradi neobiskovanja osnovne šole v občini.

Občinska uprava je podatek iskala pri centru za socialno delo, ti so jim poslali daljši odgovor , na podlagi katerega so nato v novomeški občinski upravi zapisali, “da CSD Novo mesto ne more oz. ne želi posredovati konkretnih podatkov“. Podatki pa bi pokazali, kako prizadevanja občine za dobrobit otrok dejansko delujejo v praksi.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine