22.5 C
Ljubljana
sobota, 19 junija, 2021

Saj ni res pa ne: nekdanji minister za okolje Jure Leben po novem Pečečnikovega projekta Bežigrajski športni park

Nekdanji minister za okolje in prostor Jure Leben je po poročanju časnika Delo prevzel vodenje projekta Bežigrajski športni park, ki ga na propadajočem Plečnikovem stadionu že nekaj leta namerava zgraditi poslovnež Joc Pečečnik.

 

Kot je povedal Leben, ga je s sodelovanju po njegovem odstopu z ministrske funkcije povabil Pečečnik. Leben upa, da bo postopek izdaje gradbenega dovoljenja po integralnem postopku čim prej končan.

“K sodelovanju me je po mojem odstopu z ministrske funkcije povabil investitor Joc Pečečnik. Projekt z dolgo brado, kakršno ima Bežigrajski športni park, je potreboval človeka, ki bi z znanjem in izkušnjami projekt potisnil naprej. Začeti obnovo Plečnikovega stadiona je moj karierni izziv,” je za Delo povedal Leben, ki je delo prevzel pred tremi meseci. Kot je pojasnil, bdi nad vsemi postopki, Pečečniku pa bo pomagal tudi pri drugih investicijah.

Ministrstvo, ki ga je do odstopa zaradi afere z maketo drugega tira vodil Leben, je eden od ključnih akterjev v dolgoletni sagi tega projekta. Pečečnik si je več let prizadeval dobiti okoljevarstveno soglasje, konec lanskega leta pa je na ministrstvo oddal vlogo za integralno gradbeno dovoljenje. Tega dovoljuje lani uveljavljena gradbena zakonodaja in združuje dva postopka, in sicer pridobivanje okoljevarstvenega soglasja in gradbenega dovoljenja, navaja Delo.

Investitor Pečečnik na gradbeno dovoljenje po integralnem postopku še vedno čaka, Leben pa se nadeja, da bo kmalu zaključen.

Zadnje novice

Sorodne vsebine