-4.2 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Saj ni res, pa je! Večji del denarja za operacijo 6-letne deklice v ZDA nekdanja članica sveta Stranke Alenke Bratušek popokala kar v svoj žep!

Medtem ko mainstream mediji vsakega, ki gre mimo Trstenjakove, takoj označijo za vidnega člana SDS in mu z veseljem pripišejo morebitne nepravilnosti ter zgodbo napihnejo v epske razsežnosti, pa je zgodba povsem drugačna, ko so v igri člani drugih političnih strank. V stilu svoje “objektivnosti” namreč prezrejo ali čim manj omenjajo njihove goljufije, da ne bi slučajno umazali imena katere izmed koalicijskih strank. To potrjuje tudi nedavni primer v zvezi z zbiranjem denarja za operacijo deklice, kjer je denar misteriozno poniknil. Očitno pa to ni problem, ker je v goljufijo vpletena Darinka Bukovnik, sicer še do nedavnega članica sveta Stranke Alenke Bratušek, a so jo po izbruhu afere po hitrem postopku izbrisali.  

 

Društvo Iz srca dam, kar imam, ki ga vodi Bukovnikova, je zbiralo denar za operacijo komaj 6-letne Maše Kraljevič s prirojeno težko okvaro kolkov. Deklica in njena družina namreč nujno potrebujeta denar za nepredvidene stroške, ki bodo nastali ob vsaj tri mesece trajajočem zdravljenju na Floridi.

Mati dobila le del nakazanega denarja
Glede na to, da mati 6-letnice Natalija Zorman do ponedeljka dopoldan ni dobila denarja od Bukovnikove, v petek pa mora s hčerko odpotovati na zdravljenje v ZDA, se je ta odločila, da obišče policijo in jo seznani z nepravilnostmi, ki so nastale pri zbiranju prispevkov za zdravljenje. Ob klicih novinarjev se je sicer Bukovnikova le odzvala in nakazala nekaj čez 900 evrov. Seveda pa je daleč od tega, da bi to predstavljalo celoten znesek, ki so ga dobrosrčni ljudje namenili za poplačilo nepredvidljivih stroškov, ki lahko po izkušnjah staršev, ki so otroke odpeljali na zdravljenje v tujino, narastejo do neba.

6-letna Maša se je rodila z obojestranskim izpahom kolkov, zaradi česar ima pet centimetrov krajšo levo nogo. Po desetih operacijah v Sloveniji in Nemčiji pri komaj šestih letih deklica zaradi krajše noge še vedno hodi po prstih, pri tem pa ima posledično ukrivljeno hrbtenico. Kljub temu, da bo operacijo v ZDA, vredno približno 200.000 evrov, pokril Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, pa bo družina pri tem krvavo potrebovala dodaten denar. 

Velik del denarja šel za poplačilo dolgov društva
Bukovnikova je sicer za 24ur  povedala, da naj Zormanova pokliče vse tiste, ki so nakazali denar, in jih povpraša, koliko so nakazali, pri tem pa dodala, da je izplačala vse, kar je bilo donirano. Glede na to, da je bilo po podatkih Večera samo iz Gorenjske banke nakazanih 1.000 evrov, je mogoče videti, da je nakazani znesek daleč od realnega. Na računu pa se je znašlo tudi precej nakazil s strani posameznikov v skupni vrednosti 320 evrov. Sodeč po izpisku računa je društvo banki vseskozi poravnavalo denar zaradi izvršb, prav tako pa tudi račune Plinarni Maribor, kar kaže na to, da je bila razlika denarja, nakazanega za Mašo, in denarja, nakazanega družini, namenjena za poplačilo dolgov društva Bukovnikove. Pri čemer pa je potrebno še omeniti, da je več podjetij Zormanovi zagotovilo, da so nakazali denar za zdravljenje njene hčerke Maše. Kje je torej denar in kdaj ga bo dobila, če ga bo sploh dobila?

Vsekakor gre za svojevrsten škandal brez primere in prav bi bilo, da bi ta novica predstavljala eno izmed naslovnih v vseh medijih, dokler pravici ne bi bilo zadoščeno. Do kdaj bomo še dovoljevali, da se iz naših državljank in državljanov v stiski dela norca? Kje so nevladne organizacije, ko Slovenci v stiski potrebujejo pomoč?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine