9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

SAB od Ministrstva za infrastrukturo dobesedno prepisala kar 99,2 odstotka zakona – celo s slovničnimi napakami vred

Znano je, da je imela predsednica stranke SAB Alenka Bratušek, težave s plagiatorstvom že kot predsednica vlade, saj je v svojem magistrskem delu, ki ga je napisala leta 2006prepisovala iz vladnih virov, pri tem pa slednjih ni navajala. Naslov magistre ji pozneje sicer ni bil odvzet. Se pa danes zgodba ponavlja, saj se je prepisovanja lotila kar njena stranka, ki je od Ministrstva za infrastrukturo dobesedno prepisala kar 99,2 odstotka zakona – celo s slovničnimi napakami vred.

 

Na Ministrstvu za infrastrukturo so pripravili Predlog Zakona o proračunskem skladu za investicije v prometno infrastrukturo – predlog za obravnavo. Poslanci SAB, pa so vložili njegovo različico, ki se v 99,2% znakih, dobesedno ujema z zakonom, ki so ga pripravili na že omenjenem ministrstvu. Poslanci že omenjene stranke Bratuškove potemtakem niso avtorji, ampak navadni plagiatorji, ki so spremenili le malenkosten del zakona. V prispevku bomo tudi pokazali, kateri deli drugega zakona so prepisani oziroma kateri redki deli niso. Skeniran zakon oziroma njegove posamezne dele, smo z markerjem označili. Tako je jasno razvidno, kaj je prepis in kaj ni. Vse kar je označeno je potemtakem dobesedni prepis, vključno z grafom in sliko.

Zakon so sicer pripravili na Direktoratu za kopenski promet že omenjenega ministrstva. Skratka, vse je več ali manj prepisano, razen prvi odstavek zakona (Uvod) ter na strani 12 (3 odstavek pod členom 2 stavek: dve odstotni točki DDV-ja letno), na strani 13 ( zadnja alineja K 2. členu: dve odstotni točki DDVja (okoli 270 mio letno) in na strani 14 (6 točka Del DDVja do konca strani 14, torej dva odstavka). V članku na spletni strani stranke SAB, sta ob napovedi vložitve infrastrukturnega zakona, tako Alenka Bratušek kot Andrej Rajh, ki je tudi prvopodpisani pod predlog zakona in uradni predlagatelj, zamolčala, da poslanci SAB niso avtorji zakona.

VEČ TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine