6.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Roman Vodeb: Velika škoda, da obravnava odpade! Vse bi požrl s kostmi vred. Pošteno bi hrustalo

Odvetnica CSD Velenje Simona Marko ni tožila samo Francija Donka, proti kateremu je tožbo izgubila, pač pa tudi Romana Vodeba, ki se je nameraval braniti brez odvetnika in napovedoval, da bo pestro.

Glavna obravnava je bila napovedana prav za danes, v torek, 16. oktobra, ob 9.00.

A si je odvetnica Simona Marko, ki je bila kandidatka za poslanko pri SD, sedaj pa kandidira za županjo Miklavža  na Dravskem polju, očitno premislila, saj je Roman Vodeb  včeraj dobil telegram od predsednika senata Zvjezdana Radonjiča s sporočilom, da glavna obravnava odpade oziroma  je preklicana zaradi umika zasebne tožbe.

Za Demokracijo je Roman Vodeb glede tega podal naslednjo izjavo: »Vsakemu normalnemu pravniku je bilo že od vsega začetka jasno, da Simona Marko te tožbe ne more dobiti, kljub temu, da je imela podporo SD-ja in »njihovega« feminističnega tričlanskega senata (Deja Kozjek predsednica, Mojca Kocijančič sodnica svetnica in Irena Škulj Gradišar, višja sodnica – članica). Ta senat je moj jasen, argumentiran in tehten »ugovor« zavrni z dikcijo, da se »ugovor obdolženega zavrne kot neutemeljen« – kljub temu, da vemo kako svobodo govora opredeljuje 10. člen Evropske konvencije o človekovih pravicah in 39. Člen slovenske Ustave in tudi Zakon o medijih je bil meni naklonjen.

Hotel sem se braniti sam, brez odvetnika, in pri svojih »Sokratovih aplogijah« jih bi požrl s kostmi vred. Odlašali so do zadnjega trenutka in mi končno (s podpisom predsednika senata Zvijezdana Radonjića), 12 ur pred glavno obravnavo, preko telegrama sporočili, da je Simona Marko zasebno tožbo umaknila. Govorim o množini, ker v ozadju po mojem mnenju ni stala le Simona Marko, pač pa ves slovenski, da ne rečem SDjevski feminizme, ki obvladuje tudi CSDje – vključno z velenjskim, katerega odvetnica je bila Simona Marko. Zame se ve, da sem glavni slovenski antifeminist. In v tožbi ni šlo samo za »kroroška dečka«, pač pa za napad name kot na kritičnega misleca, ki se upira levemu enoumju in totalitarizmu že vsaj 10 let. Tožba je bil na tako trhlih temeljih, da ne bi šel skozi niti montiran proces. Na koncu je šlo le še za sadistično izživljanje, torej uživanje mojih »krvnikov« (na čelu s Simono Marko), ki se je seveda izjalovilo. Na koncu bo v resnici potegnila »ta kratko« Simona Marko, ki so jo feministke hotele izkoristiti. S tako popotnico Simona Marko ne more konkurenčno kandidirati na županskih volitvah v Miklavžu na Dravskem polju.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine