18.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Robert Munda, ki je pred časom vozil močno pijan, ni več šef mariborskih kriminalistov. Skrbel naj bi za boljšo “operativnost policijske uprave”

Dosedanji vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor Robert Munda, ki so ga zalotili med vožnjo pod vplivom alkohola, ni več na omenjenem položaju. Kot šef mariborskih kriminalistov ga je nasledil njegov dosedanji namestnik Andrej Kolbl.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, sektor kriminalistične policije PU Maribor od 1. maja po pooblastilu generalne direktorice policije Tatjane Bobnar vodi višji kriminalistični inšpektor Andrej Kolbl. Dosedanji vodja Munda pa odslej opravlja naloge višjega kriminalističnega inšpektorja v vodstvu sektorja.

Februarja so sicer mediji poročali, da so Mundo policisti oglobili zaradi vožnje pod vplivom alkohola, kar je pozneje potrdil tudi sam. A so na mariborski policijski upravi za Radio Slovenija danes zatrdili, da zamenjava ni neposredno povezana z dogodkom. Le kdo jim verjame?

Po besedah tiskovnega predstavnika PU Maribor Mirana Šadla je bila premestitev potrebna zaradi delovnih potreb, “še posebej zaradi izboljšanja organizacije dela ter učinkovitosti in operativnosti policijske uprave”.

Je pa Bobnarjeva že po razkritju afere opravila razgovor z direktorjem PU Maribor Danijelom Lorbkom ter napovedala, da bodo na upravi v kratkem izvedli “potrebne organizacijske in kadrovske spremembe za zagotovitev ustreznih pogojev za učinkovito delo na mariborski upravi”.

Zadnje novice

Sorodne vsebine