22.6 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

Rimski dvorec spet prodajajo; tokrat se zanj zanima kitajski investitor

Po informacijah e-koroska.si si je konec minulega tedna zapuščeni in propadajoči kompleks Rimskega vrelca v Kotljah ogledal premožni kitajski investitor. Na Koroško ga je pripeljal znani koroški odvetnik, obisk pa je bil povezan s tem, da je občina Ravne na Koroškem objavila javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin, ki predstavljajo kompleks Rimski vrelec.

Premožni Kitajec pozna tender za prodajo in tudi obsežni elaborat, ki ga je občina naročila v lanskem letu. Potencialni kupec, ki prihaja iz Šanghaja, bi lahko pomenil še eno upanje za rešitev tega kompleksa, sicer pa je treba počakati do konca javnega zbiranja ponudb, ki se bo izteklo te dni in se bo pokazalo, kakšno je sploh zanimanje za nakup tega kompleksa. Že lani so potekali pogovori z enim kitajskim investitorjem, vendar do realizacije ni prišlo. Razpis je bil v Uradnem listu RS objavljen 4.10.2019, rok za predložitev ponudb pa je 45 dni, poroča e-koroska.

Prodaja Rusu Abidevu

Ravenska občina doslej s prodajo tega kompleksa ni imela srečne roke, prava kalvarija je potekala ob nakupu Rusa Muse Abideva, lastnika Inštituta za imunopatologijo in preventivno medicino. Vrelec je bil prodan in hkrati ni bil prodan, ker si je Rus premislil, občina je Rusu na koncu vrnila večino kupnine, ki je znašala 480 tisoč evrov.

Kompleks Rimski vrelec zajema stavbna zemljišča v izmeri 15.998 kvadratnih metrov, od tega objekte v izmeri 1.262 kvadratnih metrov. Gre za hotelski objekt, pomožne objekte, parkirišča in ostalo infrastrukturo, ki zajema tudi vodnjak z izvirom naravne mineralne vode. Toda občina ne razpolaga z vodno pravico za ta vodni vir, kupca torej čaka še naloga pridobitve vodne pravice.

Nepremičnine občina prodaja z namenom, da novi lastnik obstoječi objekt hotel Rimski vrelec obnovi oziroma postavi povsem na novo, enako velja za pomožne objekte, parkirišča in ostalo infrastrukturo. Namen je jasen: želja po spodbujanju turizma, gospodarske ali zdravstvene oziroma zdraviliške dejavnosti. .

Bo to tokrat uspelo s kitajskim kupcem?

Več preberite na naslednji POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine