4 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Rezultati ankete zelo sporočilni: Velika večina meni, da gre pri načrtovanih 74,5 milijona evrov za študije za sum resne zlorabe!

V času, ko je Anja Kopač Mrak kraljevala na vrhu ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, se je v državi odvijala prava kraja davkoplačevalskega denarja na račun najbolj ranljive skupine ljudi, torej tistih, ki zaradi starosti, duševne ali telesne prizadetosti potrebujejo pomoč drugih. Tega, kot kažejo rezultati zadnje ankete, ki jo je za Nova24TV opravila mnenjska agencija Parsifal, državljani niso spregledali. Anketa je namreč pokazala, da velika večina anketirancev (kar 62,7 odstotka) meni, da gre v primeru, ko je bilo v času ministrovanja Kopač Mrakove namenjenih kar 74,5 milijona evrov za študije o dolgotrajni oskrbi starejših, za sum resne zlorabe, ki zahteva ugotavljanje vseh okoliščin in odgovornosti.

 

Žalostno pa je dejstvo, ki ga je tudi pokazala anketa, da je skoraj četrtina anketirancev vdanih v usodo in menijo, da se takšne stvari pri nas pač dogajajo in niso vredne pozornosti. Tukaj se lahko vprašamo, kakšno je zaupanje državljanov v vlado, da z davkoplačevalskim denarjem ravna gospodarno in da bo za državljane poskrbela – verjetno nično.

Pri raziskavi je šlo za kombinacijo telefonskega in spletnega anketiranja, in sicer je sodelovalo 913 oseb. Rezultati ankete kažejo na nezaupanje v delo vlade oziroma natančneje v delo ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v času Kopač Mrakove, ko so le za študije namenili na milijone evrov. Velika večina, 62,7 odstotka anketirancev, meni, da gre v tem primeru za sum resne zlorabe, ki zahteva ugotavljanje vseh okoliščin in odgovornosti. 24,7 odstotka anketiranih je glede zadeve, ki jo je kot zelo problematično izpostavilo tudi računsko sodišče v svojem poročilu, vdanih v usodo in menijo, da je v Sloveniji pač tako. 12,6 odstotka vprašanih pa zadeve ni moglo oceniti.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine