16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Režimski mediji pograbili lažno novico, ki jo je lansiral Damir Črnčec: Sova predsednika Knovsa Mateja Tonina sploh ni ovadila!

Dva dni nazaj so režimski mediji v javnost na veliko, na prvih straneh lansirali lažno novico, da naj bi bil zaradi izdaje tajnih podatkov Sove glede arbitraže kazensko ovaden predsednik Knovsa in NSi Matej Tonin. Ko se pa je izkazalo, da gre za ovadbo neznane osebe, sploh ne za Tonina, pa so mediji to s stavkom nekje v člankih spretno skrili, le da v slovenski javnosti ostane obtožba na Toninu. Sam se je tudi že odzval na lažno obtožbo in pokazal prst na državnega sekretarja v kabinetu premierja Damirja Črnčec, da je zlorabil Sovo in lansiral lažno novico. Vse to spominja na njihove že znane metode diskreditiranja in žrtvovanja določene osebe, da se s tem zakrije prava afera. Spomnimo namreč, da naj bi predsednik vlade Marjan Šarec in Damir Črnčec zlorabila svoj položaj, in sicer tako, da so na Sovi zaposlili Šarčevo prijateljico Natašo H., sedaj pa tik pred zaslišanjem ključnih akterjev glede te afere, ki bo 10. decembra, naj bi Sova, ki je nadzorovanec “ovadila” Tonina, predsednika Knovsa, ki jih preiskuje.

 

Včeraj se je namreč izkazalo, da je ovadba predsednika Knovsa Mateja Tonina, ki jo je lansiral Damir Črnčec, ki iz ozadja sam vodi Sovo in se ga boji tudi sam predsednik vlade Marjan Šarec, lažna.

Tonin se je na obtožbe odzval z besedami, da ovaden ni on, ampak neznana oseba in dejal, da “Damir Črnčec zlorabi SOVO, da lansira lažno novico, katere cilj je diskreditacija mene in Knovs”. Poleg tega je pripel dokaz od vodje tožilstva dr. Katarine Bergant: “V zvezi z vašim vprašanjem potrjujem, da smo danes na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani od Slovenske obveščevalno varnostne agencije prejeli naznanilo suma storitve kaznivega dejanja izdaje tajnih podatkov po 260. členu Kazenskega zakonika, ki se ne nanaša na nobeno točno določeno fizično osebo”, je zapisala.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine