14.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Resnica zvezo borcev za “vrednote” NOB Koper tako iritira, da je organizirala protestni shod proti RTV zaradi “potvarjanja zgodovine in širjenja laži o NOB”

Združenje protifašistov, borcev za “vrednote” NOB in veteranov Koper, je sklicalo protestni shod proti javni televiziji, ki naj bi bil v Kopru v četrtek, 2. avgusta, ob 18. uri. Resnica o njihovih zločinih v njihovih vrstah očitno sproža revolt, z javnim pogromom pa želijo vplivati na uredniško politiko in cenzurirati njim neprijetne vsebine.

Razlog za shod naj bi bilo to, da imajo dovolj “potvarjanja zgodovine, širjenja laži o NOB, sovražnega govora, vse večjega hujskaštva” in “razdvajanja slovenskega naroda”. Kar je nadvse zanimivo, saj se ob tem sprašujemo, ali to pomeni, da se bodo končno soočili z resnico, ali pa bodo vse, ki razkrinkajo njihove laži, še naprej preganjali, jih napadali in cenzurirali.

Zanimivo je, da je v Sloveniji te dni tako malo še živečih borcev NOB, da se je bilo društvo prisiljeno preimenovati v borce za “vrednote” NOB. Z drugimi besedami, papirnati tigri, ki so odrasli z jugokomunističmini lažmi, vodijo združenje, katerega originalni člani so vsi večinoma pomrli ali pa zase sploh ne vedo. Vajeti je prevzela generacija komunistov, ki se niso nikoli borili za nič drugega kot za pridobljene privilegije v stari komunistični garnituri.

Kakor je predsednik zveze borcev za “vrednote” NOB in udbaš Tit Turnšek napadel RTV zaradi intervjuja Jožeta Dežmana z dr. Jožetom Možino o povojnih pobojih v Sloveniji, tako zdaj njegovo društvo želi protestirati proti nečemu, za kar so sami krivi. Namreč, komunisti so skoraj 50 let brez odpora pisali zgodovino po svoji meri, laž imenovali resnico, partizanske klavce nedolžnih civilistov pa narodne heroje.

A. B.

Zadnje novice

Sorodne vsebine