12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Resnica prepovedana! Na 24ur.com odstranili komentar, ki je zgolj navedel, da večino umorov v ZDA zagrešijo črnci

“Če koga zanima malce statistike: črnci v ZDA predstavljajo 13% prebivalstva, zagrešijo pa 52% vseh umorov. 93% umorjenih črncev umorijo drugi črnci. Teh podatkov v naših glavnih medijih ne boste našli,” je zapisala komentatorka na portalu 24ur.com. Njen komentar je bil kmalu izbrisan, prejela pa je tudi obvestilo, da se njeno pisanje ni ujemalo s komentatorskimi pravili tega medija. Ob tem je več kot očitno, da gre za napad na resnico in za kršenje svobode govora, saj je komentatorka zgolj navajala dejstva. Podobno pa se dogaja tudi v primeru aktualnih protestov v ZDA, ki jih levičarski mediji imenujejo za “miroljubne”, čeravno so že davno prerasli okvire miroljubnega in se prelevili v vsesplošno pretepanje, ropanje, požiganje in celo pobijanje. 

Ena izmed komentatork je na levičarskem portalu 24ur.com navedla podatke, iz katerih je razvidno, da daleč največ umorov v ZDA zagrešijo Afroameričani ter kmalu prejela sporočilo o izbrisu komentarja, v katerem je lahko prebrala: “Komentiranje na naših portalih je moderirano in deluje v skladu s pravili, ki določajo njihovo objavo. Vaš komentar ni v skladu s temi pravili in smo ga zato tudi izbrisali.” Komentatorka se je odzvala na članek z naslovom “75-letnega protestnika porinili na tla. 22-letnika z dvignjenimi rokami in na kolenih ustrelili.” Gre za običajno prakso levičarski medijev, ki resnico razglašajo za sovražni govor, ali pa skušajo vse skupaj razglasiti za teorije zarote, da bi v ljudeh spodbudili samocenzuro in jih odvrnili od izražanja mnenj.

Tako se dogaja prav v primeru sedanjih “protestov” v ZDA, ki še zdaleč niso “miroljubni”, kot skušajo prikazati levičarska “trobila”, marveč gre za nasilne izgrede, katerih žrtev je civilno prebivalstvo. “Protestniki” so namreč smrt Georgea Floyda zlorabili za požiganje, ropanje, pretepanje in celo pobijanje, vendar pa je ameriški predsednik Donald Trump že zagrozil, da bodo za svoja podla dejanja tudi odgovarjali.

“Vsi ti ljudje želijo, da jim verjameš, da jih ni mogoče imenovati. Zakaj? Zato, ker jim to daje prav posebno avtoriteto,” je v pogovoru za Fox News dejala novinarka Lara Logan, ki je prepričana, da se želijo člani te potencialne teroristične organizacije skriti za tem, da delujejo razpršeno in da nimajo osrednjega vodstva.

Če bi bila namreč Antifa razglašena za teroristično organizacijo, bi to pomenilo, da ji je prepovedano pomagati, še zlasti finančno. S tem bi bilo takoj konec prilivov denarja za varščine, ki jih razne NVO namenjajo za njihove aretirane člane. Ob vsem tem pa je najbolj škandalozno to, da vse skupaj podpirajo celo demokratski mediji, ki očitno želijo izsiliti menjavo oblasti. Potencialni teroristi pa želijo iti še korak dlje, saj je njihov cilj popolnoma porušiti obstoječi družbeni red: “Osvoboditev se prične, ko Amerika umre.”

Vendar pa navedeni primer ni edina praksa indoktriniranja slovenske javnosti, ki jo izvajajo osrednji slovenski mediji, kot so nacionalna televizija RTV, POP TV in 24ur.com, globalno pa podobne prijeme opažamo na družbenih omrežjih, še zlasti ko gre za zapise ameriškega predsednika Trumpa, kar pa niti ne preseneča, saj je znano, da nanje vpliva zloglasni multimilijarder George Soros.

V zadnjem času pa smo bili priča poročanju komercialne televizije POP TV, ki je soočenje mnenj v parlamentu doumela kot “vojno v državnem zboru.” Izjava je bila povsem v slogu partijskega enoumja tega medija, saj demokratično nasprotovanje različnih političnih strani dojema kot nedemokratično. “Popu se je čisto skisalo v glavi. Do konca. Kaj je to? Politična vojna, spopad, bitka?” je bil do pristranskega poročanja kritičen Boris Tomašič ter pojasnil osnovna pravila demokracije, ki jih omenjeni medij očitno še ni ponotranjil.

Žan Novak/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine