12.9 C
Ljubljana
petek, 24 septembra, 2021

Represivni pritisk na svobodo govora se vse bolj zaostruje! Dr. Tadeja Strehovca bi rdeči džihadisti obsodili na dve leti zapora!

Na spletni strani Demokracije smo že poročali o začetku kazenskega postopka proti dr. Tadeju Strehovcu, frančiškanu, predavatelju bioetike, generalnemu tajniku SŠK ter ustanovitelju spletne strani 24kul.si. Na zatožno klop ga je spravil prav isti abortivni lobi, ki ga je Strehovec razkril pred dvema letoma in pri tem celo razkril imena in priimke vpletenih. Očitno je bilo to dovolj, da je sodišče kazenski postopek tudi začelo, Strehovcu pa grozita kar dve leti zaporne kazni!

 

In kakšen greh je v resnici storil Tadej Strehovec? Spletni portal 24kul.si je namreč leta 2016 v bran vzel skupino molivcev iz zavoda Božji otroci, ki so pred ljubljansko porodnišnico molili za nerojene otroke. Njihovo zbiranje je skušala preprečiti skupina, imenovana Pobuda za zaščito ustavnih pravic žensk, ki jih je hotela odgnati celo s pomočjo policije in tožilstva, kot v najbolj mračnih komunističnih časih. Portal 24kul.si je takrat objavil članek z naslovom Seznam članov abortivnega lobija, ki nasprotuje življenju nerojenih punčk in fantkov. Prav ta članek je sedaj povod za kazenski pregon dr. Strehovca, ki je bil eden prvih, ki je v Sloveniji začel načrtno javno opozarjati na problem smrti nerojenih otrok ter na bolečine, ki jih trpijo ob tem mame in očetje. Ozaveščanju o tej problematiki ter o pomenu družine je v prvi vrsti namenjena spletna stran 24kul.si.

Sodelavci in prijatelji portala 24kul.si so ob tem povabili vse bralce, da dr. Strehovca  vključujejo v svoje molitve in mu stojijo ob strani, saj mu ni lahko v tem preganjanju. »Gre za povsem neutemeljen proces zaradi domnevnega sovražnega govora, ki je tudi nezakonit in protiustaven. Če bi živeli v normalni državi takega postopka sploh ne bi bilo, ker pa vemo, da se v Sloveniji pravosodje pogosto zlorablja za utišanje drugačemislečih, je očitno, da ima državno tožilstvo pod pritiskom tožnikov resnično namen zapreti dr. Strehovca, podobno kot je že marsikoga.«

Kot so sporočili, bo prva sodna obravnava v sredo, 10. oktobra 2018 ob deseti uri na Okrajnem sodišču v Ljubljani, potem pa se jih bo do 16. novembra 2018 zvrstilo še pet. Kot trdijo naši viri, obeti niso dobri, ne glede na to, da je z nedavno izpustitvijo dr. Milka Noviča iz zapora posijala luč na koncu predora. Če bo sodišče klonilo pod pritiskom levičarskih aktivistov, je mogoče pričakovati, da se bo začelo sodno preganjanje drugače mislečih širiti in bo dobilo zagon podobno kot v najbolj svinčenih letih komunističnega režima. Zato je odziv javnosti v tem primeru zelo potreben. Se bo Odbor 2014 znova zbudil in začel odpor proti grozečemu totalitarizmu?

Zadnje novice

Sorodne vsebine