-1 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Redno usposabljanje vojaških pilotov v slovenskem zračnem prostoru

V slovenskem zračnem prostoru bo do četrtka med 9. in 15. uro potekalo redno usposabljanje pilotov 152. letalske eskadrilje v nizkem letenju z letali PC-9M Hudournik. Ti bodo podpirali tudi usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja na območju Mirnske doline, Šentjerneja in Cerovega Loga, so zapisali na spletni strani SV.

Kot so napovedali pri Slovenski vojski (SV), se bo usposabljanje pilotov v nizkem letenju izvajalo na višinah od 50 do 300 metrov v štirih smereh.

Eno usposabljanje bo potekalo v smeri Letališče Cerklje ob Krki-Brestanica-Podsreda-Hotunje-Ptujsko jezero-Dobrovnik-Križevci-Okoslavci-Ruše-Zreče-Polzela-Radeče-Brestanica-Letališče Cerklje ob Krki.

Drugo bo potekalo v smeri Letališče Cerklje ob Krki-Brestanica-Ponikva-Stojnci-Odranci-Dravograd-Braslovče-Kuretno-Radeče-Brestanica-Letališče Cerklje ob Krki.

Tretja smer bo Letališče Cerklje ob Krki-Škocjan-Ponikve-Gorenja vas-Most na Soči-Bač-Mali log-Nemška loka-Šentjernej-Letališče Cerklje ob Krki.

Četrto usposabljanje pa bo potekalo v smeri Letališče Cerklje ob Krki-Škocjan-Sveta trojica-Zadlog-Ritomeče-Sviščaki-Retje-Mokri potok-Tušev dol-Šentjernej-Letališče Cerklje ob Krki.

Načrtovano nizko letenje bo dnevno potekalo le na dveh smereh, z intenzivnostjo dveh letal v eni uri. Smer in čas letenja bodo določili glede na trenutne vremenske razmere. Zapisali so še, da bo usposabljanje potekalo skladno z zakonskimi določili in ostalimi predpisi, ki urejajo letenje na nizkih višinah z zrakoplovi Slovenske vojske. Med izvajanjem aktivnosti se bodo piloti v največji možni meri izogibali letenju nad večjimi naselji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine