-1.4 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Realnost v Sloveniji: Na dan je prišlo njihovo izkoriščanje delavcev, medtem pa živijo razkošno kot Kardashiani

Piše: Ana Horvat / Nova24tv

Ljubljanska družina Hajdarpašić se svoje “razvejanosti poslov in zasluženega denarja ne sramuje“, je pred nekaj leti povedal glava družine Husnija Hajdarpašić. Toda za bliščem je tudi beda in že v preteklosti so v javnost pricurljale vesti o izkoriščanju delavcev s strani podjetja v lasti njegove žene in o nedavni novici o izkoriščanju zaposlenih v podjetju njegovega sina. Svoje premožnosti na račun izkoriščanja zaposlenih pa vsekakor niti malo ne skrivajo, kar je razvidno med drugim tudi iz fotografij njegove mlajše hčerke, po kateri je imenovana tudi ena izmed njihovih gostiln. Luksuzno življenje že, vendar za kakšno ceno?

Priviligirana ljubljanska elita, med katero je kot prijateljsko uvrščena tudi družina Hajdarpašić, svoje premožnosti, do katere je med drugim prišla tudi skozi izkoriščevanje zaposlenih v svojem megalomanskem imperiju, ne skriva. Socialna omrežja otrok Darje in Husnije Hajdarpašić, predvsem najmlajše hčerke Damajanty Hajdarpašić, so namreč preplavljena s fotografijami iz potovanj, na luksuznih jahtah, restavracijah, v dragih oblačilih priznanih modnih kreatorjev, kot sta Versace in Prada.

Otroci staršev Hajdarpašić uživajo precej razkošno življenje. To je kar precej razvidno iz fotografij njune najmlajše hčerke, Damajanty, katere socialna omrežja so malo morje fotografij, v katerih pozira na luksuznih lokacijah v nesramno dragih znamkah oblačil. Pa ne le ona, tudi ostale članice družine, vključno z mamo Darjo in starejšo sestro Amando.

Živijo kot Kardashiani
Pri vsem tem pa se primerjajo kar s svetovno znano družino Kardashian. Ob fotografiji na Instagramu je Damajanty napisala: “Keeping up with Hajdarpašić”. Morda pa se v nekem paralelnem svetu zares lahko primerjajo z njimi. Poziranje v znamkah dragih modnih oblikovalcev, kot sta Versace in Prada, vsekakor nakazuje na dejstvo, da imajo pod palcem več kot dovolj.

Damajanty Hajdarpašić (Foto: Facebook)

Naj omenimo, da cene torbice znamke Prada segajo od 1600 pa tudi do slabih 4000 evrov, odvisno od sloga, dizajna, velikosti in barve. Manjše torbice lahko najdete za približno 1600 do 2600 evrov, medtem ko Versace oblačila, v katerih Hajdarpašićeva zelo rada pozira, stanejo tudi do okrog 4000 evrov ali več, odvisno od kosa.

Foto: Instagram

 

 

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Se pa dotična zelo rada pohvali tudi z ostalimi izdelki, kot so očala Gucci, zlate ure in dragi čevlji in uživanjem na jahti in dragih restavracijah.

Jahte so obvezne za priviligirane, kot je Damajanty (Foto: Instagram)

Damajanty Hajdarpašić v razkošni Versacejevi puhovki (Foto: Facebook)

Kot je na eni od svojih fotografij zapisala Damayanti, “stane, biti šef”. Na drugi strani pa očitki o izkoriščanju in nasilju nad delavci. Očitno je vse to več kot dovolj za luksuzno življenje, ki ga tako ponosno razkazuje družina Hajdarpašić, četudi se ob tem uničuje življenja in četudi zaradi tega zaposleni storijo samomor, kot naj bi to storila ena od zaposlenih v podjetju Darje Hajdarpašić pred leti, ravno zaradi enakih očitkov, kot jim jih očitajo danes.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine