17 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Rdeči križ Slovenije objavil razpis za novega generalnega sekretarja

Rdeči križ Slovenije (RKS) – Zveza združenj je danes objavil javni razpis za mesto generalnega sekretarja. Rok za prijavo je 16. oktober. Novi generalni sekretar – na tem mestu je zdaj Renata Brunskole – bo nastopil funkcijo 20. decembra po potrditvi na zboru članov RKS, piše na spletni strani organizacije.

Kandidat za generalnega sekretarja RKS za mandatno dobo štirih let mora imeti univerzitetno izobrazbo družboslovne smeri (VII/2), najmanj deset let izkušenj na primerljivih delovnih mestih in managerska znanja. Poznati mora metode organiziranja in vodenja dela, zakone in podzakonske predpise s področja delovanja organizacije in mednarodnega humanitarnega prava ter splošno finančno poslovanje. Od kandidata se pričakuje tudi poznavanje dela z računalnikom, da ima vozniški izpit B kategorije, višji nivo znanja angleškega jezika in osnovno znanje drugega tujega jezika.

Prijava mora poleg dokazil o izpolnjevanju pogojev glede zahtevane izobrazbe in kratkega življenjepisa z opisom delovnih izkušenj (priporočljivo Europass) vsebovati tudi kandidatovo pisno vizijo organizacije, vodenja in razvoja nacionalnega društva s posebnim poudarkom na strokovni službi RKS in sodelovanju z območnimi združenji RKS.

Pisne prijave z dokazili o izpolnjevanju zahtevanih pogojev morajo kandidati poslati do 16. oktobra na naslov RKS s pripisom razpis – generalni sekretar. O izboru bodo kandidati pisno obveščeni.

Brunskoletovo, nekdanjo poslanko in županjo, je zbor članov RKS za generalno sekretarko imenoval 15. decembra 2014. Takrat je zagotovila, da bodo ohranili in nadaljevali vse primere dobrih praks, po katerih je organizacija tudi prepoznavna, in bila prepričana, da bo delo potekalo nemoteno.

A ni minil niti dober mesec od njenega imenovanja, ko je tedanja predsednica RKS Nataša Pirc Musar predlagala razrešitev Brunskoletove, ker ni bila zadovoljna z njenim delom. Zbor članov je to zavrnil in Brunskoletova je ostala.

Organizacija pa je trenutno brez predsednika, saj je zaradi notranjih nesoglasij junija z mesta predsednika RKS odstopil Dušan Keber. Medtem ko Keber ni želel govoriti o podrobnostih, pa je generalna sekretarka zagotavljala, da jo je odstop presenetil, saj da sta dobro sodelovala.

Glavni odbor RKS pa je 18. septembra razrešil zakonitega zastopnika RKS Alojza Kovačiča, uradno zaradi statuta, ki da ne dopušča dveh zakonitih zastopnikov. Kovačič ostaja član glavnega odbora, edina zakonita zastopnica RKS do izvolitve novega predsednika je zdaj Irena Nečemer.

Kandidacijski postopek za novega predsednika RKS se je po navedbah Nečemerjeve že začel, predsednika naj bi predvidoma imenoval zbor članov RKS 20. decembra.

Zadnje novice

Sorodne vsebine