16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Razvpiti ljubljanski mestni svetnik Stariha spet grozi z nasiljem na naslednjem petkovem neprijavljenem shodu!

Ljubljanski mestni svetnik z Liste kolesarjev in pešcev Janez Stariha je na Twitterju policijo obtožil provociranja in vršenja nasilja nad udeleženci petkovih neprijavljenih protivladnih protestov. Policija je že pred tem povedala, da so policisti zadolženi za varnost na protestih, svoje delo opravljali korektno, proti provokatorjem pa so uporabljali zgolj najmilejša dovoljena sredstva. Stariha si ni mogel pomagati in je za prihodnji petek napovedal spopade, pri tem je vse policiste označil za pankrte, zraven pa še pozval k poboju podpornikov stranke SDS.

 

Sinoči smo se policajem pustili namlatiti. Naša napaka. Tudi moja osebna napaka, ker sem od nekoga dobil informacijo, da policaji ne bodo nasilni in da ne bodo provocirali. Prihodnji petek bo showdown. Ljubezni ni več. No, z moje strani je itak že prej ni bilo. #acab #padavlada”, je v soboto, 10. oktobra na Twitterju zapisal ljubljanski mestni svetnik Janez Stariha in priložil fotografijo kola na katerem je napis “Pozor vlada pada!” in vzklik “Smrt janšizmu!”

Stariha je svoje sporočilo podkrepil še s ključnikom ACAB, kar je kratica za “vsi policisti so pankrti” (All Cops Are Bastards). Ljubljanski mestni svetnik tako v enem svojih zadnjih izbruhov sovraštva na spletu odkrito poziva k nasilju. V prvi vrsti poziva svoje privržence v spopad s policijo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine