10.8 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

Razvpita Tanja Fajon nad Nova24tv! Nervoza v ukradeni Moskovičevi vili mora biti res velika!

Ustava Republike Slovenije v 39. členu zagotavlja svobodo izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko tako svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja. Zanimivo pa je, kako v Sloveniji nekateri svobodo govora dojemajo po svoje, ko nekaj izraženega ni v skladu z njihovimi pogledi in interesi, namreč ti zapisano preprosto označijo kot fake news, novinarji, ki si upajo spregovoriti, pa so deležni takšnih in drugačnih žaljivih opazk. Naš medij Nova24TV je ravno zaradi imenovanja levičarskih stricev in nečakov z imeni in priimki, poročanja o migrantih in terorističnih napadih deležen pogroma tistih, ki jim gre v nos resnica. Med njimi je evropska poslanka Tanja Fajon, ki je preko družabnega omrežja Twitter izvedla napad nad Novo24TV in zapisala, da je svoboda govora vrednota in se je ne sme zlorabljati v politične namene, tako kot to počnejo nekateri “novinarji v službi resnice”. 

 

Fajonovi, ki velja za veliko ljubiteljico migrantov, partizanskih proslav in nasprotnico madžarskega premiera Viktorja Orbana, gre očitno močno na živce obstoj Nova24TV in poročanje brez dlake na jeziku. “Posebno odgovornost za širjenje laži imajo politiki, ki se za tem skrivajo. Sramotno!” je Fajonova še zapisala, poleg pa objavila sliko prvaka stranke SDS Janeza Janše, kar kaže na to, da ji gredo v nos vsi, ki njej in stranki SD nalijejo čistega vina.

Fajonova je bila nekdaj poročevalka javne hiše RTV Slovenija iz Bruslja, medtem pa je ta dovzetno delala reklamo za Boruta Pahorja. S svojim aktivizmom si je prislužila dobro plačano službo evropske poslanke. Že takrat je kazala pravo obarvanost, kar pa ni zgled neodvisnega novinarstva, niti s tem ni prispevala k bolj demokratični ureditvi, a očitno ta meni, da je kompatibilna za podajanje mnenj. Prejšnji mesec je Fajonova celo organizirala posvet z naslovom Vloga neodvisnih medijev pri demokraciji v Evropi, v okviru katerega je izpostavila, kako zaskrbljujoče naj bi bilo stanje “javnih”, tj. državnih medijev v Evropi.

Po prepričanju Fajonove naj bi bila ogrožena neodvisnost javnih medijev, njihovo financiranje, prav tako naj bi se povečeval pritisk na delovanje njihovih novinarjev. Pri tem je seveda posebej izpostavila primer Madžarske, kjer naj bi bila državna televizija pod “polno kontrolo” tamkajšnjega predsednika vlade Orbana, do katerega Fajonova nikakor ne skriva sovraštva, “pritisk na zavrnitev letnega poročila” češke televizije, “politično čiščenje” na poljski televiziji, “povečane politične pritiske” na litovsko televizijo, prav tako je izpostavila pritiske, ki naj bi se dogajali na hrvaški televiziji. Seveda izpostavitev konkretnih medijev ni naključna, saj se vsi našteti nahajajo v državah z desno-sredinskimi vladami, ki so nasprotne prihodu neomejene količine migrantov.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine