1.9 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Razvoj karier zaposlenih v družbi Salonit Anhovo – edini cementarni v Sloveniji

Piše: C. R.

Z intenzivnim vlaganjem v razvoj v zadnjih dvajsetih letih so v Salonitu Anhovo uspeli zgraditi eno izmed tehnološko najsodobnejših in najučinkovitejših linij za proizvodnjo cementa v Evropi. Zavezani so investiranju v najboljše razpoložljive tehnologije, s katerimi stalno izboljšujejo energetsko učinkovitost proizvodnje cementa in zmanjšujejo vpliv na okolje. V Salonitu Anhovo, bodo še naprej omogočali razvoj karier svojih zaposlenih, prav tako pa preko štipendiranja, vajeništva in praks že danes pridobivajo najbolj perspektiven kader.

Vajeništvo še živi

Na mladih svet stoji, pravi rek. Tega se zavedajo tudi v družbi Salonit Anhovo, kjer že vrsto let medse vabijo mlade, ki se želijo spoznati z delom v podjetju in začeti svojo karierno pot. Salonit Anhovo aktivno sodeluje pri projektu »Partnerstvo za kadre«, ki temelji na povezovanju gospodarstva (podjetij) in šolstva z namenom promocije ter s tem boljše prepoznave tehničnih poklicev med mladimi v Posočju in regiji. Tudi na ta način se trudijo tehnične poklice približati šolajoči se mladini.

Tako ni nič nenavadnega, da v delavnicah podjetja srečate dijake, ki pod budnim očesom mentorjev spoznavajo delovne navade in skrivnosti bodočega poklica. Tako se lahko na lastne oči prepričajo o možnostih, ki jih imajo z zaposlitvijo in povežejo teoretično znanje, pridobljeno v šoli, s praktičnimi izkušnjami.

V Salonitu Anhovo vajeništvo razumejo kot priložnost, da dijake ne samo učijo bodočega poklica, ampak da dijaki postanejo ključni akterji pri promociji tehničnih poklicev, ki jih na trgu dela primanjkuje. Med takšne poklice spada tudi oblikovalec kovin – orodjar, za katerega so v kadrovski službi Salonita pri Gospodarski zbornici Slovenije verificirali učno mesto.

Delovna mesta za mlade

Salonit Anhovo se že tradicionalno predstavlja tudi na kariernem sejmu v Novi Gorici. Zakaj? Ker želijo mladim omogočiti delo blizu doma oziroma v svoji regiji. V prihodnjih letih bodo iskali predvsem profile s področja tehnike vseh stopenj izobrazbe strojništva, elektrotehnike, mehatronike, kemije in računalništva.

Ena izmed pomembnejših aktivnosti v edini cementarni v Sloveniji je tudi izvajanje praks, kjer dijaki dobijo vpogled v delovni proces, podjetje pa potencialne kandidate za zaposlitev.

Kvalitetne zaposlitve in možnost kariernega razvoja

Kadrovsko društvo Severne Primorske, kamor je aktivno vpet tudi Salonit Anhovo, na podlagi realnih podatkov in projekcij potreb kadrov sodeluje z izobraževalnimi inštitucijami – s ciljem vplivanja na prilagoditev izobraževalnih programov potrebam delodajalcev.

Mag. Nevenka Volk Rožič, direktorica Gospodarske zbornice za Severno Primorsko regijo in tudi predsednica kadrovskega društva poudarja: »Salonit Anhovo sodi med večje zaposlovalce v regiji, ki v lokalnem okolju omogoča kvalitetne zaposlitve in možnost kariernega razvoja. Podjetje se osredotoča na razvoj kadrov in kompetenc ter skrbi za aktivno vključevanje sodelavcev v procese izobraževanj in usposabljanj, kar je ključno za poslovni uspeh in višjo konkurenčnost.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine