7.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Razmere po neurjih na Koroškem se umirjajo

Gasilci in vzdrževalne službe nadaljujejo z odpravljanjem posledic neurij, ki so minulo noč in dopoldne prizadeli del Koroške, vsi v regiji pa upajo, da za prihodnje ure napovedane padavine ne bodo dodatno poslabšale razmer. Župan Občine Podvelka Anton Kovše škodo na območju občine ocenjuje na okoli 150.000 evrov.

 

Neurja z močnimi nalivi in vetrom so minulo noč in dopoldne najbolj prizadele občine Podvelka, Radlje ob Dravi in Ribnica na Pohorju. Ponovno so se z naraslimi vodami spopadali na Prevaljah, kjer so morali poseči tudi po protipoplavnih vrečah, a večjih težav ni bilo.

Na območju teh občin so ceste in objekte poplavljali hudourniški in drugi sicer manjši vodotoki, promet na več lokalnih cestah so ovirala podrta drevesa.

Kot je za STA popoldne povedal župan Občine Podvelka, so glavnino večjih težav na vodotokih danes čez dan rešili, bodo pa takoj v začetku prihodnjega tedna stopili v stik z Agencijo RS za okolje in vzdrževalci vodotokov, da se dogovorijo, katera nujna dela bi bilo treba opraviti. Kovše pravi, da z območja vodotokov še vedno niso počiščena vsa drevesa, podrta v lanskem vetrolomu, en vodotok je zaprl tudi drog elektro podjetja.

Trenutno je po županovih informacijah še vedno oviran promet na glavni cesti Dravograd-Maribor, ki je bila zjutraj in dopoldne najmanj dvakrat popolnoma zaprta zaradi podrtih dreves ter nanosov zemljine in kamenja. Promet je bil zaradi posledic neurij oviran tudi na cesti Podvelka-Ribnica, na Janževskem vrhu in na več drugih lokalnih cestah.

Po besedah poveljnika Prostovoljnega gasilskega društva Brezno-Podvelka Simona Šauperla je bilo sicer na območju podvelške občine ponoči in zjutraj najhuje v Brezniški grabi, kjer so plaz in narasle vode ogrožali dva stanovanjska objekta.

Zadnje novice

Sorodne vsebine