15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Razkrivamo: razvpiti novinar Dejan Karba postal svetovalec v poslanski skupini SD, slednja to tudi potrdila

Nekdanji neverodostojni novinar Dela in Dnevnika ter neuspešni kandidat za ljutomerskega župana Dejan Karba, je z današnjim dnem nastopil delo svetovalca v poslanski skupini SD.

S tem je postalo povsem očitno, da pretekla leta ni deloval kot profesionalni novinar, ampak kot družbeno-politični delavec, ki je pisal po nareku tranzicijske levice oziroma globoke države.

Dejan Karba je leta 2006 diplomiral iz teologije in se nato zaposlil na časopisu Delo, kjer se je “proslavil” zlasti z dvema temama: to sta afera Patria ter domnevni sin kardinala Franca Rodeta. Prav Karba je denimo objavil, da je denar od afere Patria odtekal za kritje stroškov izdaje brezplačnikov v domnevni prikriti lasti SDS, izkazalo pa se je, da je pisal laži in polresnice. Kasneje je moral časopis Delo zapustiti, pod svoje okrilje pa ga je vzel Dnevnik, kjer se je zaposlil tudi Zoran Potić. Karba je sicer registriran kot samostojni podjetnik oz. samostojni novinar.

Bolj jasne pa so njegove politične barve postale lani, ko je postal tudi uradni kandidat SD za župana Ljutomera in se prebil v drugi krog, a brez zmage. Ni pa skrivnost, da so ga pri tem podpirali celo nekateri iz NSi. Bil pa je izvoljen za občinskega svetnika občine Ljutomer, kajpak na listi SD, torej stranke, ki mu je sedaj “zrihtala” novo službo. Zanimivo je, da se je ob zamenjavi ministra za kulturo (spomnimo, ob odstopu Dejana Prešička je v vlado prišel Zoran Poznič) govorilo tudi o tem, da bi Karba utegnil postati novi državni sekretar na onenjenem ministrstvu. Nekateri so tudi ugibali o njegovi morebitni zaposlitvi na NPU. Lani pa se je javno spopadel z lokalno rojakinjo Mojco Belcl Magdič glede spolnih zlorab v duhovniških vrstah. No, tudi murskosoboški škof Peter Štumpf je bil že tarča njegovih kritik.

Vprašanje o tem, ali je Karba res zaposlen v poslanski skupini SD, smo poslali tudi na samo poslansko skupino. Odgovorili so nam, da to drži.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine