17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

(RAZKRIVAMO) Kako so revizorski hiši PwC, ki ji zaradi Adrie Airways grozi odvzem licence, državni posli zacveteli po obisku Draga Kosa in Roka Praprotnika

Slovenski oddelek revizjske družbe PricewaterhouseCoopers (PwC), za katerega so včeraj pri Agenciji za javni nadzor nad revidiranjem potrdili, da je še vedno pod njihovo lupo, dela za celo vrsto državnih podjetij, razkriva Erar. Agencija je PwC pod drobnogled vzela po letošnjem zlomu Adrie Airways, ko se je izkazalo, da je revizijo za lani delala dužba PwC, obstaja pa sum, da svojega dela niso opravili korektno. V Sloveniji sicer delujeta pod blagovna znamka PwC dve pravni osebi, obe na istem  naslovu v Klečah, PwC Svetovanje d.o.o. in PricewaterhouseCoopers d.o.o., ki uporabljata tudi isti spletni naslov, kot je razvidno iz spodnjega izpiska baze Gvin.

Vir: Gvin

Ko se je pričel potop Adrie Airways, ki je bila v času vladavine Alenke Bratušek prodana nemškemu skladu 4K Invest, je portal Siol poročal, da:Revidiranje lanskoletnih bilanc Adrie Airways, ki ga izvaja revizijska družba PricewaterhouseCoopers (PwC), je namreč pod drobnogledom Agencije za javni nadzor nad revidiranjem. Ta bo ocenila, ali so v PwC zares opravili svoje delo, če bi ugotovila hujšo kršitev, pa lahko revizijski družbi celo (začasno) odvzame licenco.”

Namestnica direktorice agencije Mateja Cimerman pravi, da revizija še ni končana: “Potrjujemo, da trenutno poteka nadzor nad poslovanjem revizijske družbe PwC, v katerega je zajeta tudi opravljena revizija računovodskih izkazov družbe Adria Airways d.o.o. za leto 2018.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine