30.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Razkritje delovanja iranske agentke v Sloveniji Nade Altbauer in njenih pomočnikov

Včeraj smo ekskluzivno poročali, da bi naj član Levice Matjaž Razdrih in sodna tolmačka za perzijski jezik ter prevajalka iz Maribora Nada Altbauer bila glavni povezavi z Iransko revolucionarno gardo ter iranskim teokratskim režimom. Oglasili so se nam že prvi prestrašeni iranski žvižgači, ki potrjujejo naše navedbe v zvezi z Nado Altbauer. Zadeva je zelo resna, saj je neposredno povezana z ogrožanjem slovenske nacionalne varnosti. Altbauerjeva pa skupaj s svojimi iranskimi vezami grozi vsakemu, ki jo bo razkril. Zgodba prikazuje tudi odnos nekaterih policijskih postaj v Sloveniji, ki mislijo, da je ogrožanje slovenske nacionalne varnosti zgolj izmišljotina nemočnih žrtev. Vsem najbolj izpostavljenim smo poslali tudi novinarska vprašanja. Objavili jih bomo takoj, ko dobimo njihove odgovore.

 

Komaj dve uri po objavi članka se je na nas z elektronsko pošto obrnilo več prestrašenih virov, večinoma živečih Irancev v Sloveniji. Razkrivamo celotno zgodbo, v katero je vpletena agentka iranskega režima iz Maribora. Viri nam razkrivajo, da že 20 let uničuje življenja Irancev, ki so prebegnili pred teokratskim režimom.

Nasprotniki iranskega teokratskega režima so dolgo časa čakali, da bi lahko povedali resnico. Potrjujejo nam informacijo, da Altbauerjeva v Sloveniji živeče Irance izkorišča za prevode, saj jim v nasprotnem primeru grozi, da jih bo razkrila iranskemu režimu oziroma njihovim operativcem. Po informacijah s strani vira je njeno znanje perzijščine zelo šibko.

Domvnevne kulturne izmenjave Altbauerjeve le krinka za teroristične dejavnosti
Altabuerjeva naj bi svoje obveščevalno-vohunske dejavnosti opravljala pod krinko “kulturnega sodelovanja”. Velikokrat so razni kulturni atašeji pravzaprav obveščevalci varnostnih služb. Vir ravno tako razkriva, da so politične žrtve iranskega režima istočasno žrtve politične levice. Nekateri živeči Iranci v Sloveniji se ukvarjajo z umetnostjo. Altbauerjeva naj bi preko vez v kulturi, kjer domujejo predvsem člani leve politične opcije, onemogočala razstavljanje umetniških del Irancev, ki nasprotujejo režimu.

Vir navaja: “Vedno so nas odklanjali. Vse kulturne ustanove, galerije, muzeji so popolnoma v levičarski domeni. S perzijsko kulturo se tako ukvarjajo neizobraženi ljudje kot je Altbauerjeva, ki naj bi imela le končano osnovnošolsko izobraževanje.  A zaradi hudih pritiskov leve politične opcije so iranski izobraženci na področju umetnosti bili izolirani”.

Vir omenja ime Beatriz Tomšič Čerkez, zaposleno na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Tomšič Čerkežova naj bi ravno tako bila v komisiji za nostrifikacijo in priznavanje, s čimer naj bi po navodilih Altbauerjeve vloge določenih Irancev zavrnila. Tomšič Čerkežova je v času krpeitve moči Islamske države oz. Daesha večkrat o njih celo pozitivno pisala preko družbenih omrežij.

Nesrečna zgodba slovensko-iranskega para
Zgodba se prične pred 20 leti. Iranka, ki se je zaljubila v Slovenca, je želela zaprositi za vizum za združitev družine. Zato so večkrat stopili na Veleposlaništvo Republike Slovenije v Teheranu. Altbauerjevo so večkrat osebno spoznali, pred vstopom Slovenije v Evropsko unijo in NATO naj bi tam delala kot tajnica oziroma sekretarka. Slovenec je trikrat poslal pismo na Veleposlaništvo v Teheran, a je Altbauerjeva zanikala, da bi pismo kadarkoli dobila oziroma prejela. Takratni odpravnik poslov je bil Ivan Majcen, ki je po končani diplomatski karieri postal direktor podjetja Prevent Global, ki je leta 2009 šel v stečaj.

Majcen je poklical Slovenca in ga želel prepričati, da se z Iranko ne sme poročiti. To je omenjeno osebo zelo začudilo, saj je bil gospod Majcen velik nasprotnik uvedbe viz za Iran, kljub temu da se je zelo rad pohvalil z odličnim sodelovanjem Slovenije in Irana. Slovenec ni moral pozabiti, da je na razgovoru v Iranu Majcen dejal, da imajo druga veleposlaništva Veleposlaništvo Slovenije za neke vrste iranskega agenta.

Iranska paravojaška milica Basij je leta 2011 uničila Veleposlaništvo Združenega kraljestva v Teheranu. Letos, po sestrelitvi ukrajinskega letala PS752, pa so iranski organi aretirali veleposlanika Združenega kraljestva Roba MacAira. Razlog za težave na veleposlaništvu naj bi bilo ravno v skrajno islamističnih videnjih Altbauerjeve. V Islamski Republiki Iran se lahko Iranke poročijo s tujcem, a pod zelo strogimi pogoji in dolgih birokratskih postopkih. Medtem se lahko tuje ženske poročijo z moškimi Irancem brez kakršnih koli zapletov in dolgih matičnih postopkov, in s tem tudi takoj pridobijo državljanstvo Islamske Republike Iran.

Kljub vsem težavam sta se zaljubljencaporočila. V enem izmed slovenskih mest sta si hotela urediti življenje. A za njuno družino se je nočna mora šele pričela. Hitro jima je postalo jasno, da jima nekdo z močnimi političnimi povezavami in birokratsko močjo uničuje življenje.

Nočne more za par
Njune težave so se nadaljevale na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Teheranu po zaprositvi za vizum za dolgoročno bivanje z namenom združitve družine. Od prve prošnje, ko sta zaprosila, so takrat minila tri leta, njuni dokumenti pa so čudežno izginili. Zaradi težav z iranskimi oblastmi je nekaj let bila ona brez zdravstvenega zavarovanja.

Par so v naslednjih ustrahovale skupine preprodajalcev drog, izključno islamskega porekla. Kljub večkratnim prijavam na policijski postaji so jih vedno ignorirali. Kot navaja vir, so ju kratko malo prepustili na milost in nemilost lokalnih kriminalnih muslimanskih tolp. Med drugim sta doživela tudi vandalski napad na svojo hišo.

Vir se je sestal z enim izmed prebeglih oporečnikov režima v Iranu. Nekako je dokumentacijo Iranke v roke dobila Beatriz Gabrijela Tomšič Čerkež. Le-ta je bila žena takratnega vodje islamske skupnosti v Sloveniji. Kljub temu, da je imela Iranka vse dokaze o primerni izobrazbi, je Tomšič-Čerkeževa uničila vso dokumentacijo. S tem pa Iranki uničila pot do zaposlitve. Vir navaja, da je Iranka Zahra Parhisgar, katera bi naj pripadala struji podpornikov iranskega režima, zaposlitev tudi takoj dobila v eni izmed slovenskih izobraževalnih ustanov. Vir nam ravno tako navaja, da naj bi prej omenjena Tomšič-Čerkeževa občasno delala na Veleposlaništvu Islamske Republike Iran v Ljubljani.

V Sloveniji službe le, če imaš dovoljenje revolucionarne garde
Predstavljamo vam videnje še enega prebeglega Iranca v Slovenijo. Tudi njemu se je zgodila popolna izolacija  s strani agentke iranske revolucionarne garde Nade Altbauer. Po njegovem mnenju so pri tem pomagali vplivni ljudje levega omrežja. Sam si želi, da bi se kot pravi pripadnik zaposlil kljub visoki izobrazbi. Nekatera slovenska ministrstva so bila v času preteklih levih vlad pod vplivom iranskih oblasti in mu onemogočala zasluženo zaposlitev.

Iranec nam je zagotovil, da kot dokaz hrani pismo varuha človekovih pravic, da eno izmed ministrstev v preteklosti ni delalo prav, da je lagalo in se izmikalo. ‘

V vohunsko-kriminalno mrežo vpleteni tudi slovenski akademiki in direktorji nevladnih organizacij
Včeraj pozno popolfnr smo po elektronski poštiše eno šokantno informacijo o Slovencih, ki bi naj bili povezani z iranskim režimom. Z Altbauerjevo naj bi sodeloval tudi eden izmed profesorjev na mariborski univerzi. Sam pogosto potuje in živi v Iranu. Razkriva, da bi mu naj kot iranskemu vohunu uspelo priti v Izrael, kjer je preslepil eno najboljših varnostnih služb MOSAD. ‘

Viri se nam zahvaljujejo, da smo odprli Pandorino skrinjo slovenskih agentov Iranske revolucionarne garde. Slovensko politično omrežje v rokah levice jim je v preteklosti naredilo veliko škode. Nekateri živeči Iranci zagotavljajo, da so bila njihova življenja v zadnjih 20 letih uničena. Tokrat si želijo konca skrivalnic.

Ne bojijo se niti več Nade Altbauer in njenih kriminalnih pomagačev s katerimi je vladala. A korak za korakom se bo mreža razpletla, saj žvižgači vedo, da tokrat imajo zaščito. “Saj se gre za zlo ki ne uničuje življenj le v Iranu,lovke njihove hobotnice so ga uničevale in ga še uničujejo moji družini tudi v Sloveniji,kar je še posebej šokantno,” nam je opisal eden izmed pogumnih iranskih žvižgačev.

Eden izmed virov se je obrnil na Policijsko postajo na območju Policijske uprave Maribor, a ga je Policija odslovila, češ, da se laže in da si izmišljuje. Kljub temu pa je novinar Nove24tv o početju Altbauerje že obvestil Policijsko postajo Ljubljana-Bežigrad.

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine