18.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Razkrili podrobnosti včerajšnje tragične prometne nesreče: kriva je bila prehitra vožnja

Včeraj, okoli 15 minut čez 19. uro, se je na glavni cesti G2 Slovenska Bistrica–Ptuj izven naselja Šikole zgodila huda prometna nesreča, v kateri so umrle tri osebe, dve pa sta se lažje telesno poškodovali.

 

43-letna Ptujčanka je takrat vozila osebni avtomobil iz smeri Slovenske Bistrice proti Ptuju. Ko je na delu vozišča pripeljala iz daljše ravnine v blagi levi ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje začelo njeno vozilo bočno drseti po bankini ob desni strani. Od tam je njeno vozilo bočno drselo preko desnega smernega vozišča na nasprotno, levo smerno vozišče. V tistem trenutku ji je nasproti, iz smeri Ptuja, pravilno pripeljal 65-letni voznik osebnega avtomobila in čelno trčil v desno, bočno stran osebnega avtomobila povzročiteljice.

V trčenju so se povzročiteljica prometne nesreče in oba sopotnika na zadnjih sedežih v drugem vozilu, 82-letni moški in 62-letna ženska, tako hudo poškodovali, da so na kraju nesreče umrli. 65-letni voznik in njegova 64-letna sopotnica na prednjem sedežu sta se v nesreči lažje telesno poškodovala. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. Vse štiri osebe, ki so se prevažale v drugem vozilu, so doma z območja UE Ajdovščina. Vseh 5 udeleženih oseb je med vožnjo uporabljalo varnostne pasove.

Ogleda kraja prometne nesreče so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča na Ptuju in ob navzočnosti dežurnega državnega tožilca iz ODT na Ptuju opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Policisti bodo o prometni nesreči podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 11 prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta smo obravnavali 12 prometnih nesreč s smrtnim izidom, v njih pa je prav tako umrlo 13 ljudi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine