-2.2 C
Ljubljana
sobota, 29 januarja, 2022

Ravnatelj, ki si zasluži ukor z izključitvijo: To je absolutna sramota za javno šolstvo

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

“Mislim, da bi moralo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport najprej preveriti izobrazbo ravnatelja te šole in če ima sploh kompetence za to funkcijo, ki jo opravlja, preden mu karkoli odgovorijo,” je komentiral eden izmed uporabnikov družabnega omrežja, še en pa je zapisal: “Mene je čedalje bolj strah za prihodnost in dobrobit naših otrok, če jih poučujejo takšni zblojeni šolniki aka #SVIZci.” Ravnatelj osnovne šole namreč ne le da je goreč anticepilec, pač pa tudi sprašuje po dokazih, da so virusi kot povzročitelji bolezni. Tovrstna vprašanja naj bi pestila tudi njegove zaposlene – ali si res želimo, da naše otroke šola tak kader?

“Prejeli smo prošnje zaskrbljenih zaposlenih, prosijo nas za znanstvene dokaze o virusih kot povzročiteljih bolezni,” je ministrstvu za izobraževanje pisal ravnatelj osnovne šole Prebold Peter Žurej. Lahko bi se ustavili že na tem mestu, da leta 2021 nekdo prosi za dokaze, da virusi povzročajo bolezni, je namreč že samo po sebi dovolj zgovorno in vredno vse kritike. Ravnatelj pa je prosil še za znanstvene dokaze o prenosu domnevne viroze z osebe na osebo, če so virusi povzročitelji bolezni, za konkretne študije o varnosti in učinkovitosti povečane rabe razkužil, mask in drugih ukrepov, če se poseduje dokaze o prenosu bolezni, konkretne študije o zanesljivosti testiranja PCR in hitrih testov pri postavljanju diagnoze o okužbi ter konkretne študije o varnosti in učinkovitosti cepiv, ki so napovedana za zaposlene v šolstvu.

“Naj nekdo prosim pove, da je to ponaredek. Če ni, naj se ukine javno šolstvo in postavi na novo. Dodatno pričakujem poslansko vprašanje, ali je ta še ravnatelj,” je dopis komentiral Žiga Turk. O omenjenem primeru je že marca pisal tudi Reporter, pismo je namreč od takrat, z naslovom “Ravs na OŠ Prebold: ravnatelj ne verjame v cepivo, učitelj ga toži medijem, župan pa ne more narediti reda“. Zapisali so, da ravnatelj Žurej meni, da ni dokazov, ki bi potrjevali tisto, kar nam mediji govorijo o virusu in epidemiji: “Številni svetovni znanstveniki in raziskave kažejo, da to, kar se dogaja, nima nobene znanstvene podlage.” Pravi tudi, da ni videl nobenega dokaza za covid in resnost bolezni. Tudi testiranje na covid naj bi po poročanju Reporterja ravnatelj zavračal in si pridobil celo zdravniško potrdilo, zaradi katerega mu ne smejo drezati po nosu. Prav tako se ni hotel cepiti, ker menda “nimamo nobenega dokazila glede cepiva, da je učinkovito in sploh ne vemo, iz česa je narejeno”. Šolniki so očitno prepričani, da so nezamenljivi. Nekateri si to celo upajo povedati naglas – učiteljica določene ljubljanske osnovne šole na primer meni, da naj jih kar vse odpustijo, primerne zamenjave po njenem mnenju tako ali tako ne bodo našli. Iz tega torej sledi, da se lahko obnašajo, kakorkoli jim srce poželi.

Image

Teorija virusov kot povzročiteljev bolezni ne drži. Verniki v to teorijo vzdržujejo ta fašizem
Ravnatelju smo sicer poslali vprašanje, ali je dotični dopis avtentičen – težko je namreč verjeti, da bi ravnatelj spraševal vprašanja take narave. Čeprav odgovora še nismo prejeli, pa je po ogledu njegovega Facebook profila povsem jasno, da ne gre za to, da bi se nekdo malo ponorčeval iz njega. Med drugim je namreč delil tudi dopis iniciative slovenskih pravnikov, s katerim so v minulih dneh grozili slovenskim ravnateljem in o čemer smo že pisali.  “Teorija virusov kot povzročiteljev bolezni ne drži. Verniki v to teorijo vzdržujejo ta fašizem,” je med drugim tudi zapisal na Facebooku. In ta stavek nam pove dovolj – posamezniki s tovrstnimi izjavami gotovo niso primeren izobraževalni kader.

Zadnje novice

Sorodne vsebine