7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Prvorazredni: Partnerja novinarke POP TV ni Pivčeva nikoli pozabila vzeti s sabo, ko je s falconom letela po svetu!

Pred več kot mesecem dni je spletni portal Požareport razkril, kako je ministrica za kmetijstvo iz kvote DeSUS Aleksandra Pivec v prejšnjem mandatu, ko je bila še državna sekretarka pri strankarskem kolegu Gorazdu Žmavcu, dodatno neupravičeno služila denar iz proračuna, in to kar 200 evrov na uro. In tega niti ni prijavila Komisiji za preprečevanje korupcije.

Takrat smo zbrali vse podatke o poletih falcona in ugotovili, da ga je prav Pivčeva uporabila največkrat, za polete pa iz proračuna porabila več kot 50 tisoč evrov, kar je več kot 77 povprečnih septembrskih pokojnin, o čemer lahko berete na povezavi.

Ker je komercialna televizija POP TV o vsem skupaj več kot mesec dni molčala in o zadevi poroča šele v teh dneh, na kar je v priloženem tvitu opozoril nekdanji minister Vinko Gorenak, smo na seznamu poletov ministrice Pivčeve poiskali možen razlog. Zagotovo pa povezavo med Pivčevo in POP TV.
 

Čestitam @24ur_com @24UR za tole: https://www.24ur.com/novice/slovenija/nevedni-aleksandri-pivec-grozi-od-400-do-1200-evrov-globe.html … A avtorske pravice @BojanPozar ste že poravnali!? In zakaj ste skoraj mesec in pol molčali!? Prav razumem: Niste imeli dovoljenja režima za poročanje! Čas je za novo peticijo 571!

https://pbs.twimg.com/card_img/1202336128197677056/Ue5auIjp?format=jpg&name=144x144_2); background-size: cover;” style=”position: absolute; top: -1px; left: -1px; bottom: -1px; right: -1px; background-size: 3em; background-position: center center; background-repeat: no-repeat; background-image: url(“//ton.twimg.com/tfw/assets/news_stroke_v1_78ce5b21fb24a7c7e528d22fc25bd9f9df7f24e2.svg”);”>

‘Nevedni’ Aleksandri Pivec grozi od 400 do 1200 evrov globe

Usoda ministrice Aleksandre Pivec je še vedno negotova, skoraj gotovo pa je že, da bo zaradi postranskih zaslužkov dobila globo protikorupcijske komisije. Funkcionarji morajo namreč komisiji prijav…

24ur.com

 

Gre za Luko Kočevarja iz službe za odnose z javnostmi ministrstva, ki ga Aleksandra Pivec pri svojih ministrskih poletih nikoli ni pozabila doma, o čemer priča spodnji seznam potnikov, ki smo ga dobili od Kočevarjeve službe na ministrstvu.

Kočevar je sicer zasebni spremljevalec notranjepolitične novinarke POP TV Suzane Perman.

Več o tem  TUKAJ.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine